Завантаження ...
banner
banner

Як журналісти в Ніжині лампочки міняли

Як журналісти в Ніжині лампочки міняли фото

Як відбувається розпіарений у медіа обмін лампочок у нашому місті і чи вдалося MYNIZHYN.com обміняти і собі «економку» — читайте у нашому матеріалі.
Обмін у розпалі
Десята ранку. Одне з відділень Укрпошти Ніжина у затишному оточенні спального району. До пошти не перестають іти люди з пакетами, сумками, коробками. Там цокотять старі лампи розжарювання. Ніжинці несуть їх міняти.
У компактній, але світлій залі відділення поштового зв’язку одразу дві черги. Одна на обмін лампочок, друга для всіх інших поштових послуг.

Раніше ми пеисали: На Чернігівщині видано вже понад 60 тисяч LED-ламп: коли чекати в селах?
Міняють лампочки зі звичайним цоколем», — щораз чутно у черзі, яка швидко рухається. Тепер зрозуміло чому люди йдуть саме сюди. Адже у деяких відділеннях

Укрпошти Ніжина лишилися тільки «ледки» із тонким цоколем, або немає ніяких.

Проте на руки в межах норми обміну — 5 штук, дають 3 лампочки зі звичайним цоколем (Е-27) та 2 з маленьким, вузьким (Е-14).

Працівники пояснюють, це для того, щоб більш-менш рівномірно видавати обидва цоколі і щоб вистачило всім.

Вузький цоколь теж може згодитися, — спокійно відповідає на закиди типу «для чого мені вузький, дайте всі 5 нормальні», працівниця пошти. — Багато люстр зараз під вузькі цоколі, в холодильник підійде, для інших побутових приладів.

Міняю собі, а також допомагаю це зробити літнім людям, — каже Ірина і показує пакет з кільканадцятьма лампами розжарювання. — LED-лампи використовувала і до цього. Знаю, що зручні та економні.

Міняють просто і швидко
Обміняти лампочки можна двома шляхами. Перший  — зараєструватись у Дії (у розділі «Послуги» знайдіть «Обмін лампочок»). Коли ваше замовлення буде готове —  надійде таке повідомлення:

Другий шлях, який і обрав MYNIZHYN, як більш популярний — безпосередньо у відділенні Укрпошти. Для цього при собі обов’язково слід мати паспорт та ідентифікаційний код.

Процес обміну дуже простий і займає небагато часу. Ваші дані вносять у систему, ви розписуєтесь на квитанції про отримання лампочок і вам їх віддають. Слід пам’ятати, що здійснити обмін можна лише один раз і якщо ви хочете обміняти одну чи дві лампочки, а не п’ять, то наступного разу, або в іншоиму відділенні обміняти решту вже не вийде.

У соцмережах пишуть, що трапляються і неякісні обміняні «економки». Наприклад, деякі мерехтять. Поштарі заспокоюють, що «браковані» можна замінити. Однак пошта ніяк не впливає, скажімо, на бренди цих ламп, клас енергоефективності. LED-лампи у різні відділення надходять теж різні, тому працівники обмінюють те що привезли.

До слова, LED-лампочка, яку обміняв MYNIZHYN працює справно і не мерехтить!

А поки обмін лампочок у Ніжині у розпалі, у деяких відділеннях Укрпошти можна сміливо відкривати тимчасові виставки незвичайних пристроїв для освітлення. Адже які лише лампочки не приносять ніжинці. Різного розміру, форми, потужності. Трапляється навіть щось схоже на раритет.

Приєднуйтесь до Телеграм каналу https://t.me/My_Nizhyn та >Вайбер

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: