Завантаження ...
banner

Зник безвісти адвокат Максим Ходіч: подробиці

Зник безвісти адвокат Максим Ходіч: подробиці фото

Майже два місяці, як нічого не відомо про зниклого Максима Ходіча, прилучанина. Максима Ходіча - адвокат, син Валентини Ходіч, судді Срібнянського районного суду.

Пішов з дому ще 20 грудня минулого року. Був у бабусі у Бахмачі. Вийшов із дому і більше не повернувся. Банківську картку, телефон не взявши. Батьки чекали, обдзвонювали знайомих. За тиждень написали заяву до поліції. 26 грудня батькам зателефонували з ніжинського військкомату, сказали, місцеві принесли його документи: паспорт та військовий квиток.

 

— Після того, як написали заяву до поліції, поїхали шукати до Ніжина, 

 

- Розповідає  Валентина Михайлівна, мати Максима. 

 

— Дізналися, що 23 грудня його бачили в Бахмачі. На наступний день він уже був у Ніжині, на вокзалі. Заступився за безхатька. Бо він адвокат, знає закон. Поліцейські його добре запам'ятали. Був чисто одягнений. У темно-синю куртку із сірим коміром. На плечі надпис невеликими білими літерами. В'язана шапка. Сирі штани та зимові черевики. Максим слідкує за зовнішнім виглядом. Поліцейські попросили документи, перевірили та відпустили, бо підстав для затримання не було. Після цього він сів у міську маршрутку No39. Далі всі сліди обриваються. Ми ще тиждень їздили з чоловіком до Ніжина, самі шукали. Об'їздили всі готелі, кімнати відпочинку, залишали свої координати. Побували у всіх лікарнях, на швидкій. Ніхто нічого не чув, не бачив, не знає.
 

 

Зникнення сина з адвокатською діяльністю Валентина Ходіч не пов'язує. Максим — військовий юрист за фахом, служив у прикордонній службі. У 2020 році ніс службу у Лисичанську Луганської області.

 

— Була одна негарна справа, але він відійшов від неї, 

 

— продовжує суддя.

 

— порекомендував людям іншого адвоката. Усі інші справи були цивільного характеру. Максимові товариші розповсюдили 400 примірників з оголошенням про розшук по Києву. Шукали у пунктах незламності. І ми з чоловіком їздили по київських хостелах. Все марно. Вже й не знаю, де шукати, до кого звертатися?  

 

Слідчий показував свою роботу, я дивувалася документи. До нього претензій немає. Стаж роботи у розшуку 22 роки.

 

— У таких ситуаціях рідні часто звертаються до ворожок, ясновидців.

 

 

- Ходили. Упевнено кажуть, що живий. Є жіночка у Прилуках, екстрасенс, допомагає нашим поліцейським. Сказала, що живий, але живе під іншим ім'ям. Як це трактувати? 

 


— Можливо, щось сталося, і він втратив пам’ять?

 

— Теж схиляємось до такої версії. Як сказали поліцейські, були у їхній практиці випадки, коли люди прикрали, але нікого не повідомили про це. Знайомі з передової приїжджали, казали, що до них чоловік прибився. Не знає, хто він, звідки. З ними воює. На сьогоднішній день розглядаємо ці два варіанти.

 

Єдине – зараз син може виглядати по-іншому. Думаю, схуд, може бути з бородою. Висока, 181 сантиметр. Очі зеленуватокарі. Шрам зліва на лобі з дитинства.

 

Джерело: сайт "Час Чернігівський", "Вісник Ч" від 09.02.2023, Юлія Семенець

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: