Завантаження ...
banner
banner

На Чернігівщині виготовляли спорядження для російських військових: подробиці

На Чернігівщині виготовляли спорядження для російських військових: подробиці фото

За даними СБУ у Чернігівській області арештовано підприємство російського бізнесмена: нерухоме майно однієї з текстильних компаній Чернігівщини. Дохід з підприємства отримував російський бізнесмен, який працює на військово-промисловий російський комплекс. Вартість усього арештованого майна становить понад 1 млрд. грн.

Бенефіціарний власник українського об’єкту промисловості також є власником групи російських компаній. Ці компанії на замовлення виробляли та постачали військовий одяг і спорядження російській армії.

Наразі йде вивчення інформації, за якою до 24 лютого українська компанія відправляла тканину російського військового зразка до Білорусі.

З експортом допомагала мережа підконтрольних фірм, що здійснювали економічні операції на користь Росії.

Наразі у межах кримінального провадження, розпочатого слідчими Служби безпеки за ч. 3 ст. 110-2 Кримінального кодексу України (фінансування дій, вчинених з метою насильницької зміни чи повалення конституційного ладу або захоплення державної влади, зміни меж території або державного кордону України). Розслідування триває для встановлення всіх обставин та притягнення злочинців до відповідальності.

Вирішується і питання про передачу вилученого майна компанії в управління Національного агентства з питань виявлення, розшуку та управління активами, одержаними від корупційних та інших злочинів.

Слідчо-оперативні дії здійснювала СБУ Чернігівської області за процесуального керівництва Чернігівської обласної прокуратури.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: