Завантаження ...
banner
banner

На Чернігівщині затримали п’яного чоловіка з гранатою, який погрожував вибухом

На Чернігівщині затримали п’яного чоловіка з гранатою, який погрожував вибухом фото

У Носівці Ніжинського району співробітники групи реагування патрульної поліції затримали зловмисника. Правоохоронці вилучили в нього бойову гранату та ліквідували загрозу вибуху. Про це повідомляють у поліції Чернігівської області.

1 березня, до поліції надійшло повідомлення про те, що п’яний мешканець Носівки вчиняє домашнє насильство щодо своєї матері. За вказаною адресою негайно виїхала група реагування патрульної поліції відділу поліцейської діяльності №1 (м. Носівка) Ніжинського райвідділу поліції.
Коли поліцейські прибули на місце події, до них вийшов чоловік у стані явно вираженого алкогольного сп’яніння. У руці він тримав гранату без чеки. Нетверезий зловмисник погрожував підірвати поліцейських.

Правоохоронці діяли чітко і професійно: застосували до зловмисника заходи фізичного пливу та відібрали в нього гранату.

У подальшому поліцейським належало знешкодити вибухонебезпечний предмет. Один із патрульних, відійшовши на безпечну відстань і діючи за вказівкою вибухотехніка поліції в телефонному режимі, від’єднав запал від корпусу гранати.

У результаті швидких і вмілих дій поліцейських боєприпас не вибухнув і ніхто не постраждав.
Вилучена граната направлена на дослідження. Власник небезпечного предмета затриманий у порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу України та поміщений до ізолятора тимчасового тримання.

Інформація про подію внесена до Єдиного реєстру досудових розслідувань, відкрито кримінальні провадження за частиною 1 статті 263 Кримінального кодексу України (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) – карається позбавленням волі на строк від трьох до семи років, та за статтею 348 Кримінального кодексу України (посягання на життя працівника правоохоронного органу), що передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від дев’яти до п’ятнадцяти років або довічно.

Крім того, зловмисника буде притягнуто до відповідальності за вчинення домашнього насильства.
Досудове розслідування триває.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: