Завантаження ...
banner
banner

У Ніжині створили громадський простір для жінок та дівчат "Вільна"

У Ніжині створили громадський простір для жінок та дівчат "Вільна" фото

Під час війни жінки та дівчата України стали вразливішими до проявів ґендерно зумовленого насильства. На жаль, жінки часто не знають, як отримати доступ до спеціалізованих послуг у подібних ситуаціях. Даний проєкт реалізовано у співпраці Ніжинської міської ради з UNFPA ООН в галузі народонаселення в Україні спільно з ГО «Інноваційні соціальні рішення» та за підтримки американського народу USAID.

На початку офіційного відкриття, взявши слово, заступник міського голови Ірина Грозенко зауважила: «Сьогодні, жінці в Україні, як ніколи, нині потрібно бути сильною. Саме з Ніжинською міською радою, Організація «Інноваційні соціальні рішення» реалізує, в рамках меморандуму про співпрацю, проєкти соціально-психологічної підтримки у Ніжинській громаді. Реалізація такого важливого проєкту в нашому місті є потужним кроком в підтримці саме жінок. Адже зараз, як ніколи, жінки та дівчата стали більш вразливими та часто не знають, як отримати доступ до спеціалізованих соціальних послуг, отримати необхідну психологічну допомогу».

Від імені міського голови Олександра Кодоли Ірина Грозенко привітала всіх учасників проєкту та передала солодощі.

Вільна – це сучасний, зручний та доступний простір, в межах якого жінки та дівчата вільно зможуть скористатися послугами:

• групових та індивідуальних сесій з психологинею, фахівчинею з соціальної роботи;

• консультацій щодо спеціалізованих сервісів та служб психологічної підтримки для жінок і дівчат;

• творчих майстер-класів з малювання, рукоділля, театрального мистецтва, кулінарії тощо;

• спортивних занять (йога, пілатес, танці та ін);

• кар'єрних сесій та інтенсивних воркшопів, серед яких історії успіху відомих жінок, професійні лекції від лікарів, психологів, експертів у різних сферах життєдіяльності, розмовні клуби з української та англійської мови.

В безпечному громадському просторі для жінок та дівчат "Вільній" усі активності модеруються професійними тренерками, майстринями та є безоплатними. Також можна отримати індивідуальну психологічну та соціальну допомогу, завжди є світло та Інтернет.

Знаходиться простір на вулиці Богдана Хмельницького, 27. Працює з середи по неділю з 11:00 до 20:00 години.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: