Завантаження ...
banner
banner

У Ніжинському терцентрі нові тарифи на соцпослуги: подробиці

У Ніжинському терцентрі нові тарифи на соцпослуги: подробиці фото

Сьогодні, 9 березня, на засіданні виконавчого комітету члени виконкому розглянули та прийняли рішення «Про затвердження тарифів на платні соціальні послуги, що надаються Територіальним центром соціального обслуговування». Детальніше про це у матеріалі

На сьогодні у Ніжинському територіальному центрі діє два відділення соціальної допомоги — це:

  • відділення соціальної допомоги вдома;
  • відділення організації надання адресної натуральної та грошової допомоги.

У відділення соціальної допомоги вдома зараз обслуговується 631 особа, на платній основі 6 осіб, на диференційованій платі — 72 особи.

Раніше була інша система надання соціальних послуг. Ті особи, які не мали літнього віку, які не мали дітей, мали право обслуговуватися безплатно. На сьогодні, відповідно до закону про соціальні послуги, визначені категорії громадян, які отримують соцпослуги на безоплатній основі: особи з інвалідністю, діти з інвалідністю, сироти. Також соціальні послуги надають безоплатно для громадян сукупний дохід яких менше за 2 прожиткові мінімуми.

Прожитковий мінімум у 2023 становить: 

  • на одну особу в розрахунку на місяць – 2589 грн;
  • для дітей віком до 6 років – 2272 грн;
  • для дітей віком від 6 до 18 років – 2833 грн;
  • для працездатних осіб – 2684 грн;
  • для осіб, які втратили працездатність – 2093 грн.

Отримувачі соціальних послуг у яких сукупний середньомісячний дохід перевищує 4 прожиткові мінімуми, отримують послуги на платній основі. Якщо сукупний дохід нижче за 4 прожиткові мінімуми, тоді є спеціальний розрахунок скільки буде коштувати соціальна послуга (диференційована плата).

Підставою для зміни тарифів є зростання мінімальної заробітної плати у 2023 році на 3,08% та цінові зміни на енергоносії. Останній раз тарифи на платні соціальні послуги були затверджені 4 січня 2022 року.

Nizhyn Post 

З новими тарифами можна ознайомитися нижче:

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: