Завантаження ...
banner
banner

Медсестри з Чернігівщини отримали державні нагороди від Президента України

Медсестри з Чернігівщини отримали державні нагороди від Президента України фото

З нагоди Міжнародного дня боротьби за права жінок Президент України Володимир Зеленський вручив державні нагороди та присвоїв почесні звання жінкам, які відзначилися самовідданою працею й хоробрістю під час захисту суверенітету й територіальної цілісності України. Подробиці у матеріалі

За хоробрість і самовідданість, виявлені в захисті суверенітету й територіальної цілісності України, сумлінне та бездоганне виконання професійного обов’язку Глава держави нагородив орденами та медалями жінок-військовослужбовців, а також представниць цивільних професій, одну з яких – посмертно. 

Зокрема, орденом княгині Ольги ІІІ ступеню відзначена медсестра-анестезист Марина Дем’яненко. Під час облоги Чернігова у березні минулого року вона була волонтеркою на медичному гуманітарному складі, поєднуючи це з основною роботою у відділенні анестезіології міської лікарні № 2.

Медаллю «За врятоване життя» нагороджена Ярослава Павленчик за своєчасну та якісну допомогу пораненим цивільним у березні 2022 року в Чернігівській міській лікарні № 3, де вона працює операційною медсестрою.

Церемонія нагородження відбулася в Маріїнському палаці в Києві у присутності Генерального секретаря ООН Антоніу Гутерріша, який перебував з візитом в Україні.

«Захист прав і повага до кожної людини – це те, на чому базується свобода народів і мир між ними. Зараз, на жаль, такий час, що реальні загрози свободі, а отже, й міжнародній стабільності найбільші за багато десятиліть», – зазначив Володимир Зеленський.

Президент наголосив, що нині життя мільйонів сімей руйнується через відчуття безкарності в агресора.

«У ХХІ столітті знову доводиться боротися за те, що, як здавалося, вже завойоване: за рівність, повагу, право жінок на освіту й роботу, за право для кожного народу на щастя для своїх дітей», – сказав він.

Глава держави зауважив, що зараз вільний світ як ніколи потребує міцності, єдності та рішучості заради захисту спільних цінностей.

«Сьогодні ми дякуємо нашим жінкам, які воюють, дбають, працюють заради миру для України, заради захисту нашого життя, нашої свободи, наших людей. Я радий, що сьогодні є така нагода – у присутності пана Генерального секретаря ООН відзначити державними нагородами й подякувати військовослужбовицям України, працівницям медичної системи, системи ДСНС, «Укрзалізниці», пошти України. Тим, хто захищає Україну. Тим, хто допомагає українцям і українкам», – наголосив Президент.

За матеріалами офіційного інтернет-представництва Президента України
та управління охорони здоров’я Чернігівської ОВА

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: