Завантаження ...
banner

Міжнародна допомога: школи Чернігівщини отримали обладнання для укриттів

Міжнародна допомога: школи Чернігівщини отримали обладнання для укриттів фото

На сьогодні актуальним є питання оснащення укриттів у закладах освіти з метою створення безпечного середовища для здобувачів та працівників. У межах проєкту «Безпечне повернення до навчання» в Україні міжнародна неурядова організація Finn Church Aid (FCA) передала чергову партію допомоги для закладів освіти Чернігівщини: генератори, біотуалети і відповідні антисептичні засоби для кращого оснащення укриттів шкіл.

За словами начальника Управління освіти і науки облдержадміністрації Юрія Музики, це дасть можливість створити безпечні умови для перебування здобувачів освіти в укриттях та налагодити освітній процес навіть під час повітряних тривог. Також він наголосив, що з цією ж метою Управління освіти і науки облдержадміністрації спільно з міжнародними неурядовими організаціями, волонтерами, благодійниками продовжує роботу щодо забезпечення закладів освіти області альтернативними джерелами живлення.

"Дякуємо нашим партнерам за надану допомогу", - підсумував Юрій Музика.

Відповідно до попередньої оцінки потреб, 9 березня 2023 року 23 генератори та 18 біотуалетів передано для 21 закладу загальної середньої освіти у Бахмацькій, Борзнянській, Киїнській, Комарівській, Коропській, Лосинівській, Ніжинській, Носівській, Прилуцькій, Талалаївській громадах Чернігівської області.

Загалом у межах цього компоненту проєкту Finn Church Aid (FCA) в Україні закуповує і передає 39 генераторів та 40 біотуалетів, а також інше обладнання і навчальне приладдя для закладів загальної середньої освіти Чернігова та області, яким допомагає виконати легкий та середній ремонт пошкоджених шкіл, укриттів; створює тимчасові навчальні простори та центри цифрового навчання. Також організація розпочала проведення програми психологічної підтримки учнів і вчителів, тренінгів із надання першої психологічної допомоги та соціально-емоційного навчання.

Довідково. Проєкт «Безпечне повернення до навчання» в Україні фінансується Генеральним директоратом з питань цивільного захисту та гуманітарної допомоги в Європі, розроблений і реалізується партнерами Консорціуму: Finn Church Aid, People in Need, Save the Children і War Child, у партнерстві з відповідними органами управління освітою переважно з трьох північно-східних областей: Київської, Чернігівської, Сумської, а також меншою мірою декількох інших областей, що дозволить постраждалим від конфлікту хлопчикам та дівчатам віком від 6 до 18 років повернутися до навчання в безпечних навчальних просторах, а вчителям та іншим працівникам освіти отримати психологічну підтримку і спеціальне навчання для надання відповідної підтримки учням для забезпечення їх добробуту і якісного навчання.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: