Завантаження ...
banner
banner

Начальниця рятувального відділення Чернігівщини: "Робимо все можливе для того, щоб врятувати людей"

Начальниця рятувального відділення Чернігівщини: "Робимо все можливе для того, щоб врятувати людей" фото

Марина Дрозд - начальция рятувального відділення. Вже з дитинства мріяла допомогати країні та служити у війську. На сьогодні - у складі загону спеціального призначення ДСНС допомогає рятувати людей та тварин, розбирає завали. Єдина жінка на Чернігівщині, котра займає таку посаду.

Марина Дрозд розповідає, до державної служби з надзвичайних ситуацій прийшла зі спорту.

Майстер спорту з важкої атлетики, навчаючись на 5 курсі університету отримала пропозицію виступати за ДСНС на змаганнях.

"І потім якось мені сподобалося, я захотіла розвиватися в цій сфері. У мене не було ніякого звання, я просто працювала на цивільній посаді. І лише згодом мене атестували, дали мені спеціальне звання – лейтенант служби цивільного захисту", — каже Марина Дрозд.

Марина розповідає: з дитинства хотіла бути військовою, та одразу після школи, яку закінчила в 16 років, до військового вишу не пішла, бо не взяли за віком.

"Тому я пішла у звичайний інститут – наш чернігівський політех, його закінчила і там була військова кафедра. У мене таке було бажання, я закінчила військову кафедру й отримала військове звання Збройних Сил України".

Під час чергування у Марини Дрозд у підпорядкуванні п’ятеро людей, на виклик на бойовій машині разом з нею їдуть двоє рятувальників і водій. Аварійно-рятувальна частина займається ліквідацією наслідків надзвичайних ситуацій, землетрусів, повеней. Її співробітники рятують людей та тварин, розбирають завали.

"Робота, звичайно, важка, але дуже важко психологічно. Коли ти знаходиш під завалами людей тіла, особливо дітей, це дуже важко. Коли ти приїжджаєш першим на місце події, ти повинен прийняти самостійне рішення і від твого рішення залежить, можливо, життя та здоров’я людей. Робимо все можливе для того, щоб врятувати людей".

Детальніше у нашому сюжеті:

 
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: