Завантаження ...
banner
banner

У росіян хочуть забрати земельні ділянки на Чернігівщині: подробиці

У росіян хочуть забрати земельні ділянки на Чернігівщині: подробиці фото

Прилуцькою окружною прокуратурою встановлено факти перебування земель сільськогосподарського призначення на праві власності у громадян іноземних держав, зокрема країни–агресора – Росії. Нормами земельного законодавства України передбачено, що іноземці можуть набувати право власності на земельні ділянки сільськогосподарського призначення тільки в разі отримання ними спадщини. Проте, такі земельні ділянки протягом 1 року повинні бути відчужені.

Разом з цим, всупереч вимог земельного законодавства іноземці не відчужують земельні ділянки сільськогосподарського призначення протягом встановленого строку. Натомість передають їх в платне користування сільськогосподарським підприємствам за що кожного року отримують кошти.

Таким чином, реагуючи на вказані порушення, з метою захисту інтересів держави, Прилуцькою окружною прокуратурою до Талалаївського районного суду подано дві позовні заяви в інтересах Головного управління Держгеокадастру у Чернігівській області до громадян рф про припинення права власності на 5 земельних ділянок сільськогосподарського призначення загальною площею близько 17 га, шляхом їх конфіскації.

Прилуцька окружна прокуратура

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: