Завантаження ...
banner

У Чернігові зник пам'ятний знак: поліція його розшукала та встановлює причетних до злочину

У Чернігові зник пам'ятний знак: поліція його розшукала та встановлює причетних до злочину фото

До поліції надійшло повідомлення про зникнення на проспекті Миру в Чернігові кам’яного пам’ятного знаку, який має історично-культурну цінність. Чернігівська поліція розшукала зниклий пам’ятний знак та допомогла повернути його на місце: триває розслідування всіх обставин інциденту Більше інформації - у матеріалі

На місце події негайно прибуло керівництво, слідчо-оперативна група та дільничні Чернігівського районного управління поліції.

Поліцейські розшукали пам’ятний знак, а також вилучили вантажівку та автокран, за допомогою яких здійснювався демонтаж та вивезення кам’яної пам’ятки.

Поліція розслідує всі обставини інциденту у рамках провадження за частиною 2 статті 298 Кримінального кодексу України (умисне незаконне знищення, руйнування або пошкодження об'єктів культурної спадщини чи їх частин). Такі дії караються штрафом від двох тисяч до п’яти тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або обмеженням волі на строк до трьох років, або позбавленням волі на той самий строк, з можливим позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

У рамках досудового розслідування поліція опитує очевидців події, встановлює причетних до злочину.

Тривають слідчі дії.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: