Завантаження ...
banner
banner

У обстріляному будинку в Чернігові сталася крадіжка: подробиці

У обстріляному будинку в Чернігові сталася крадіжка: подробиці фото

У обстріляному будинку зрізали тільки-но прокладений кабель. Крадіжка сталася в Чернігові на вул. Мазепи, 56. Цей будинок один з найбільш постраждалих під час обстрілів Чернігова. Одне крило вигоріло вщент, а інше постраждало від влучань. Тут, за кошти міського бюджету, проводиться капітальний ремонт, аби відновити периметр, несучі конструкції, відбудувати зовнішні і міжквартирні стіни, вставити вікна і двері, а також підвести мережі до квартир.

Власне, капремонт саме на етапі завершення, тут електрики займаються проведенням електропостачання до квартир. Ці роботи ведуться на усіх поверхах – від 1-го до 9-го. І, за твердженням підрядника, вони практично завершені – були облаштовані щитові, прокладені усі потрібні кабелі, як високовольтні, так і дроти меншого діаметру від щитків по поверхам до квартир. Підряднику лишалося завести кабелі у квартири, а Обленерго – встановити лічильники.

Але у той час, як комунальники і будівельники намагаються якнайскоріше завершити роботи, вони стикаються з неочікуваними проблемами – систематичними крадіжками матеріалів.

Днями підрядником було зафіксоване зникнення високовольтного кабелю. Він уже був прокладений та під’єднаний до ввідно-розподільчого щита та щитів на поверхах. Зникло 12 метрів силового кабелю січенням 1х35 мм2.

Це уже не перший подібний випадок на цьому об’єкті. Кількома тижнями раніше невідомі на 6-ти поверхах зрізали більше 200 метрів кабелю січення 3х1,5 мм2, який вже був розведений від щитків до квартир. Тобто крадії навряд чи зможуть зрізані кабелі використати повторно, а шкоду і збитки громаді міста вони нанесли, адже ремонт фінансується з міського бюджету.

Загальна вартість викрадених матеріалів складає близько 11 000 грн. Це тільки вартість матеріалів без урахування вартості робіт по прокладенню електрокабелю.

По усім виявленим фактам крадіжок зроблені звернення до поліції. По першому епізоду відкрите провадження, однак, поки зрушень у справі немає.

Прикро, що доводиться стикатися з явищами нищення майна та крадіжок, адже такі факти відтерміновують роботи, а уже зроблене доводиться відновлювати знову. Але ще прикріше, що ми стикаємося з таким під час війни, на об’єкті, який відновлюється після обстрілу агресором.

Тому звертаємося до містян. Якщо ви стали свідками подібних злочинів, будь ласка, відразу повідомляйте правоохоронців! Вдячні за небайдужість та допомогу у збереженні майна жителів міста і громади!

Управління ЖКГ Чернігівської міської ради

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: