Завантаження ...
banner
banner

У Ніжині встановили меморіальну дошку на честь загиблого Героя (Фото)

У Ніжині встановили меморіальну дошку на честь загиблого Героя (Фото) фото

Сьогодні, 24 березня у Ніжині на будівлі Гімназії №6 відкрито меморіальну дошку на честь загиблого штаб-сержанта Фесюна Олександра Олександрович (03.11.1964 – 10.03.2022). Пам’ятну дошку встановили в освітньому закладі, де навчався загиблий Герой.

Народився Олександр 3 листопада 1964 року в сім’ї робітників. До школи пішов у 1971 році, був старанним учнем, брав участь у шкільних змаганнях по математиці.

У 1981 році закінчивши середню школу №6 м. Ніжин, вступив до технічного училища №18, отримав професію оптик 3 розряду. Після навчання почав свій трудовий шлях на заводі «Прогрес», пропрацювавши рік, Олександра призвали до лав Збройних Сил. По закінченню проходження строкової служби пішов працювати на завод «Ніжинсільмаш», але вже в 1986 році пішов навчатися в школу прапорщиків. Після закінчення школи прапорщиків був направлений на службу в Латвію. Після розпаду Радянського Союзу повернувся на Батьківщину та продовжив свій військовий шлях у військовій частині А2574, де неодноразово був нагороджений за сумлінну службу грамотами, медалями та іншими видами заохочень.

Вшанувати його пам’ять прийшли заступник міського голови Сергій Смага, керуючий справами виконкому, депутат міської ради Валерій Салогуб, а також його рідні, близькі, друзі та побратими.
 

Більшу частину свого життя Олександр присвятив Збройним Силам України. Після звільнення в запас працював на ТОВ «ФОЗЗІ-ФУД», але після вторгнення на Схід України армії рф у 2014 році прийняв рішення повернутись у свою рідну військову частину А3160.

Рідні та близькі згадують Олександра як хорошого батька, турботливого чоловіка та дідуся, а побратими – як справедливого та мудрого наставника. Він був прикладом для своїх синів, які наразі також службу в Збройних Силах України.

Фесюн Олександр Олександрович загинув 10 березня 2022 року внаслідок ворожого обстрілу, виводячи техніку з-під вогню.

Нагороджений орденом «За мужність» ІІІ ступеня (посмертно).

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: