Завантаження ...
banner

Чернігівщина провела у останню путь чотирьох Героїв

Чернігівщина провела у останню путь чотирьох Героїв фото

Чотири воїни захищаючи Незалежність України віддали свої життя.

Капітан Алексаха Сергій Леонідович народився 17 червня 1977 року у місті Дніпро (до 2016-го року — Дніпропетровськ). У дитинстві з родиною переїхав на Чернігівщину, тут закінчив Чернігівську ЗОШ №31 , після чого вступив до Харківського інституту повітряних сил. Протягом 1998-2014-го років проходив військову службу у Збройних Силах України, після чого за станом здоров’я повернувся до цивільного життя. Після початку повномасштабної війни Сергій не лишився осторонь та знову долучився до лав ЗС України. У складі одного з підрозділів військової частини А0409 на посаді командира взводу він віддано боронив Україну від загарбників, даючи гідну відсіч ворожим окупаційним військам. 18 березня 2023 року під час виконання бойового завдання на Донеччині Алексаха Сергій загинув. Попрощалися з воїном у Чернігові в Катерининській церкві, поховавши на кладовищі «Яцево».

Солдат Неборачко Сергій Олександрович народився 7 травня 1975 року у Чернігові. Тут закінчив місцеву СЗОШ №7, потім навчався в Академії Державної пенітенціарної служби України. З 2014 по 2002 року проходив військову службу у лавах Збройних Сил України, потім повернувся до цивільного життя, але з початком повномасштабного ворожого вторгнення знову став до лав Захисників Батьківщини. Спочатку обороняв Чернігівщину у складі однієї з рот охорони Чернігівського обласного ТЦК та СП, потім потрапив на службу до складу одного з підрозділів військової частини А0693 та на посаді номера обслуги кулеметного відділення продовжив боронити Україну від ворожих військ. 24 липня 2022 року під час боїв поблизу одного з населених пунктів Донеччині Неборачко Сергій загинув. Протягом цього часу він вважався зниклим безвісти та був похований на кладовищі у Дніпрі, але після результатів ДНК-експертизи вдалося повернути його на рідну Чернігівщину, де з ним попрощалися у Катерининській церкві та перепоховали на кладовищі «Яцево».

Молодший сержант Терех Володимир Андрійович народився 29 серпня 1976 року в селищі мирне на Ніжинщині. Середню освіту здобув у Озерянській СЗОШ, а після закінчення 9 класів у 1989 вступив до Мринського училища, де здобув спеціальність механізатора. У 1989 році чоловік долучився до лав Національної Гвардії України, а після повернення до цивільного життя працював у ТОВ «Земля і Воля» оператором очисних машин. Після подій 24-го лютого 2022 року чоловік долучився до складу одного з підрозділів військової частини А0222 на посаду гранатометника. Протягом цих місяців він мужньо виконував свій військовий та громадянський обов’язок з захисту територіальної цілісності та недоторканості Батьківщини, але 20 березня 2023 року під час боїв на Донеччині Терех Володимир загинув. Попрощалися з воїном на його малій батьківщині, поховавши на місцевому кладовищі.

Крім того, сьогодні в останню путь провели старшого солдата Новика Олександра Григоровича 1982 року народження. У складі підрозділу військової частини А4437 він віддано боронив Україну, але 20 березня 2023 року загинув, виконуючи чергове бойове завдання біля одного з населених пунктів Харківщини. Попрощалися з земляком у Чернігові в Катерининській церкві, поховавши у селі Повідов.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: