Завантаження ...
banner

Справа по ДТП: обвинувальний акт скеровано до суду, щодо жителя Ніжинського району

Справа по ДТП: обвинувальний акт скеровано до суду, щодо жителя Ніжинського району  фото

У справі про дорожньо-транспортну пригоду у якій потерпілим спричинені тяжкі та середньої тяжкості тілесні ушкодження обвинувальний акт скеровано до суду. За процесуального керівництва прокурорів Ніжинської окружної прокуратури завершено досудове розслідування кримінального провадження стосовно жителя Ніжинського району у порушенні правил безпеки дорожнього руху, особою яка керує транспортним засобом, що спричинило потерпілим тяжкі та середньої тяжкості тілесні ушкодження.

Досудовим розслідуванням встановлено, що 37-річний водій автомобіля марки BMW, рухаючись зі швидкістю 100 км/год., порушив Правила дорожнього руху та проявив неуважність, не врахував дорожню обстановку, перевищив максимальну допустиму швидкість руху в населеному пункті, не вжив своєчасних заходів до зменшення швидкості руху керованого ним автомобіля, в результаті чого здійснив зіткнення з мопедом. Внаслідок дорожньо-транспортної пригоди водієві мопеду спричинено середньої тяжкості тілесні ушкодження, а пасажиру мопеду - тяжкі тілесні ушкодження.

Дії водія автомобіля кваліфіковані за ч. 2 ст. 286 КК України як порушення правил безпеки дорожнього руху  особою, яка керує транспортним засобом, що спричинило потерпілим тяжкі та середньої тяжкості тілесні ушкодження.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути  піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено  в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Ніжинська окружна прокуратура

 

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: