Завантаження ...
banner
banner

Забруднювали річку — понесли покарання

Забруднювали річку — понесли покарання фото

Від Державної екологічної інспекції у Чернігівській області надійшов позов про стягнення з Комунального підприємства «Господар» Варвинської селищної ради 368 351,97 грн шкоди, заподіяної перевищенням нормативів гранично допустимого скиду забруднюючих речовин у річку Удай. Читайте у матеріалі.

Під час позапланової перевірки визначеного суб’єкта господарювання інспекторами було встановлено, що  за період з 01.01.2021 по 19.10.2021 року підприємство скидало у водний об’єкт з очисних споруд недостатньо очищені стічні води з перевищенням доведених нормативів по вмісту забруднюючих речовин у складі зворотних вод.

Невідшкодування у добровільному порядку КП «Господар» шкоди, завданої порушенням водного законодавства, і стало підставою для звернення до суду з відповідним позовом, який, до речі, було задоволено у повному обсязі. Однак, не погоджуючись з рішенням суду першої інстанції, підприємство оскаржило його до Північного апеляційного господарського суду.

Більше півроку судового процесу і маємо чергову перемогу: Північний апеляційний господарський суд постановив — залишити без змін рішення Господарського суду Чернігівської області від 26.12.2022 року в справі про стягнення з КП «Господар» шкоди на суму 368 351,97 грн.

На сьогодні порушники природоохоронного законодавства вже відповіли перед Законом, і «не чекаючи» на державних виконавців відшкодували збитки, яких було завдано довкіллю в повному обсязі.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: