Завантаження ...
banner
banner

Синоптики розповіли, коли вже прийде справжня весна на Чернігівщину

Синоптики розповіли, коли вже прийде справжня весна на Чернігівщину фото

За вікном уже другий місяць весни і на вулиці має бути тепло та сонячно, але це не так. У Ніжині та по всій області близько двох тижнів йдуть дощі, а сонця з-за темних хмар майже не видно. Співробітники Чернігівського обласного центру гідрометеорології пояснили чому так відбувається та чого чекати найближчі 5 діб.

Цього року весняне сонечко розпочало зігрівати чернігівців уже в кінці лютого. Початок березня був теплим та сонячним, але іноді погода змінювалася і міг випадати сніг. Уже близько 2 тижні, як Чернігівщину охопили дощі та холод. З 28 березня жителі області почали відчувати арктичний холод, подекуди міг пролітати сніг. Пов’язано це з надходженням на Чернігівщину повітряної маси із півночі Європи, або ж простіше кажучи з циклоном. У області досі переважають хмарність та холод, а дощі стали постійним явищем.

До теми: Наш Ніжин омитий весняним дощем (Фото, відео)

За словами співробітників Чернігівського обласного центру гідрометеорології, в найближчі 5 діб очікуються переважно невеликі дощі, снігу можна не чекати. Небо буде хмарне, з проясненнями. Температура вночі коливатиметься від 3-8˚С до 5-10˚С, а вдень триматиметься у межах 8-15˚С. Але навіть попри дощі, температура буде підійматися, а весняне тепло поступово повертатиметься.

Синоптик Українського гідрометеорологічного центру Наталія Птуха 5 квітня розповіла Суспільному, що метеорологічна весна розпочалася з березня, а на пониження температури значно впливає циклон.

 

"Циклон — це завжди поєднання холодної й теплої повітряної маси, тому маємо контрастні температури по території України", — пояснює пані Наталія.

 

У той час, коли на заході країни температура коливається в межах від -3˚С до 3˚С, решта областей відчуватиме наближення тепла, а термометр показуватиме 10-15˚С.

 

«Поступово наближаємося до весняної погоди. Тенденція, що температурні показники будуть вищі, але це підвищення дуже повільне. З приводу опадів, вони поки що будуть продовжуватися» – говорить Наталія Птуха.

 

У Чернігівському центрі гідрометеорології розповіли й про те, що зима 2022-2023 була теплою та перекрила температурний режим. Опади випадали в межах норми, а от температура була аномальною, особливо у січні. Ще однією аномалією цієї зими був великий паводок, який вплинув на життя мешканців північної частини області, затопивши їхні будинки.

Отже весна хоч і повільно, але наступає. Цього року весняний сезон доволі дощовий і вологий. А більш істотне потепління синоптики очікують після Великодня – у другій половині квітня. Сподіваємося, що весняне тепло якнайшвидше повернеться на Чернігівщину, сірі хмари розійдуться та дозволять сонцю зігрівати людей, адже всі так чекають на це.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: