Завантаження ...
banner
banner

40 гектарів землі: на Чернігівщині планують конфіскувати землю, яка перебуває у власності громадян рф та Білорусі

40 гектарів землі: на Чернігівщині планують конфіскувати землю, яка перебуває у власності громадян рф та Білорусі фото

За даними пресслужби Чернігівської обласної прокуратури, на Чернігівщині за рішенням суду конфіскують 39 гектарів земель, які перебувають у власності громадян РФ та Білорусі.

У 2023 році судом задоволено чотири позови, щодо конфіскації земельних ділянок, які перебувають у власності громадян РФ та Білорусі (станом на 7 квітня, — ред.). Загалом до суду подали 11 позовів. Загальна вартість цих земель — три мільйони гривень, їх площа складає 124 гектари.

"За 2023 рік чотири позови задоволено. Це Ніжинська ТГ (шість гектарів), три позови в Новгород-Сіверській громаді (сім, шістнадцять та дев'ять гектарів). Загалом 39 гектарів. Це громадяни РФ та Білорусі. Робота по конфіскації земель у громадян Росії та Білорусі проводиться систематично починаючи з 2022 року", — йдеться у повідомленні.

У 2022 році до суду подали дев'ять позовів на громадян РФ про припинення права власності на 20 земельних ділянках шляхом їх конфіскації. Загальна площа земель склала понад 53 гектари. Судом задоволено три позови. Інші перебувають на розгляді.

"Два у Семенівській ТГ (один та чотири гектари), третій позов у Борзнянській ТГ (чотири гектари). Загалом дев'ять гектарів. За 2022 рік це громадяни тільки РФ".

Наразі у суді розглядають 13 позовів, щодо конфіскації земельних ділянок. Серед них два позови перебувають на розгляді у Талалаївському районному суді.

"Прилуцькою окружною прокуратурою встановлено факти перебування земельних ділянок сільськогосподарського призначення на праві власності громадян РФ. До Талалаївського районного суду подано дві позовні заяви, щодо конфіскації 17 га земель сільськогосподарського призначення, які розташовані на території Талалаївської ОТГ. Зараз триває судовий розгляд".

Земельні ділянки громадяни РФ та Білорусі отримали у спадок, їх здавали в оренду та отримували за них гроші, повідомили в прокуратурі. Після конфіскації, земельні ділянки продають на торгах.

"У законодавстві чітко не визнано протягом якого часу має відбуватися конфіскація нерухомого чи рухомого майна. Державний виконавець має протягом шести місяців вчинити виконавчі дії після цього, як вирок набирає законної сили", — зазначили в прокуратурі

 
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: