Завантаження ...
banner
banner

Яке насіння купувати та садити вже зараз: які ціни у Ніжині та що радять господині

Яке насіння купувати та садити вже зараз: які ціни у Ніжині та що радять господині фото

Насіння - що вже варто купувати для посадки, а з чим краще почекати? Фахівці запевняють, що не все насіння можна купувати відразу, адже є такі види культур, з якими варто почекати, аби вони збереглися до посадки. Проте є й таке, яке вже можна садити. Більше про це - у нашому матеріалі.

MYNIZHYN.com дізнавався, чи зросли ціни? Коли і що висаджують господині, якими секретами діляться та що розповідають представники спеціалізованих магазинів.

Отже, що говорять сільські господині

Галина Яківна

Ціни на насіння зросли, але не дуже. Трохи здорожчало насіння кавунів, дині, мабуть тому, що везуть із Херсону. Але докупитись можна, бо здорожчало воно десь на пару гривень.

А що до посадки, то я до Благовіщення – (в цьому році - 7 квітня) намагаюсь нічого не садити, бо вважається, що до Благовіщення земля ще спить.

А потім – треба сіяти петрушку, вона не боїться холоду, потім – цибулю-сіянку, укроп, щавель. Це те, що можна сіяти рано.

А все решту – як потеплішає, коли виорють город і не треба буде вручну копати та й земля вже прогріється.  

Городи раніше орали тоді, коли можна вже було босими ногами ходити по ріллі, а зараз вже люди орють раніше. А в народі кажуть, що садити картоплю потрібно тоді, коли починають цвісти яблуні.

Шура Паньківська

Коли і що сіяти, я дивлюся по погоді, бо весна кожного року різна.

Оце зараз вже можна починати сіяти моркву ранніх сортів та ще зелень: укроп, петрушку.

А пізню моркву краще посіяти пізніше, коли вже прогріється земля і тоді її викопувати можна десь у вересні, вона буде і солодша і зберігатиметься довше.

А ще, поки холодно – не варто сіяти редиску, бо вона просто піде в стовбур, не буде солодкою та смачною.  

Власник магазину, Андрій, який займається насінням говорить, що ціни на більшість видів збільшились, але не на всі.

«Найпопулярніші (наприклад)томати: ляна, дебарао, биче серце та багато інших видів та сортів насіння - їх ціна збільшилась лише на 1 грн в порівняні з минулим роком –зазначає Андрій – На даний момент ціна складає 6 грн за 1-грамовий пакетик вищезгаданого насіння. Проте, на деяких позиціях суттєво піднялась ціна (Голандія) приблизно на 20%».

Також Андрій каже, що варто почати з підготовки грунту та насіння.

«Приміром, огірок росте при температурі грунту від 16 градусів, тому краще висаджувати його пізніше – говорить він – а, от, наприклад, капуста Амагер - дуже популярний вид, його часто купують господині, тому що її качан виростає вагою 2,2-3,5 кг. Формує тверді і щільні головки. Сорт стійкий до розтріскування, гарний для тривалого зберігання».

До теми:

Яке насіння на розсаду висівають першим, строки й правила посадки

Коли садити насіння на розсаду: формула посіву

І насамкінець -

пару фото - мемів до теми:

Дуже вдале місце для сну

 

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: