Завантаження ...
banner
banner

Проєкту «єРобота» в ДІЇ: у Коропі робитимуть соняшкову олію

Проєкту «єРобота» в ДІЇ: у Коропі робитимуть соняшкову олію фото

Через повномасштабне вторгнення в Україні зменшився рівень експорту соняшникової олії. У той час, коли деякі підприємства зупинили свою діяльність, жителька Чернігівщини Галина Мисник вирішила зайняти цю нішу. Реалізувати задумане їй допомогла програма «Власна справа» урядового проєкту «єРобота». Детальніше у матеріалі.

Про це повідомляє Чернігівський обласний центр зайнятості.

Щоб отримати мікрогрант на створення бізнесу підприємниця підготувала бізнес-план, подала його разом із заявою через портал «Дія», презентувала свою ідею комісії обласного центру зайнятості та отримала позитивне рішення Державного центру зайнятості, а потім - грантові гроші. Їх витратила на придбання обладнання для переробки олійних культур.

«У нас є родинний бізнес фермерське господарство «Золотий пармен», яке сертифіковане, як органічне. Спеціалізується на садівництві та вирощуванні зернових та олійних культур, - розповідає Галина Мисник. – Виробництво олії ми облаштуємо у власному приміщенні. Виготовлятимемо продукцію, насамперед, з власної сировини: насіння соняшнику, льону, рижію. Для переробки також закуповуватимемо насіння без посередників у невеликих фермерських господарствах, які мало або зовсім не використовують хімічні добрива, пестициди та гербіциди. Також плануємо надавати послуги по переробці різних олійних культур».

Зі збутом продукції проблем не виникне, - впевнена власниця. Олію та макуху реалізовуватиме у власному магазині та інших торгових мережах. Макуху можна використовувати у власному фермерському господарстві, продавати фермерам та приватникам, як добавку до кормів тваринам.

Однією з головних вимог для отримання мікрогранту є створення нових робочих місць. Підприємниця планує працевлаштувати двох робітників.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: