Завантаження ...
banner
banner

Ніжин підписав угоду про партнерство з фінським містом: деталі

Ніжин підписав угоду про партнерство з фінським містом: деталі фото

Ніжин має нового побратима. Підписали угоду про партнерство з фінським містом Іматра. Це надзвичайно важливо для освітньої, гуманітарної та економічної сфери. Про це повідомляє міський голова Ніжина Олександр Кодола

Співпраця зав’язалась завдяки Послу України в Фінляндії Ольга Діброва.

Embassy of Ukraine in the Republic of Finland and Iceland 

Адже співпраця на рівні міст – це важлива складова у зміцненні міждержавних відносин.

Imatran kaupunki – це одне із міст, яке почало допомагати та підтримувати Ніжин ще до підписання офіційної угоди про партнерство.

Фінський народ, маючи аналогічний історичний досвід через напад СРСР на Фінляндію у 1939 році, надає суттєву оборонну підтримку Україні.

У січні Ніжин відвідали волонтери з Іматри та передали партію гуманітарного вантажу, в тому числи акумулятори та генератори.

"Разом з мером Іматри Матіасом Хільденом обговорили подальші дієві кроки співпраці.Варто відмітити, що це - місто з розвинутою інфраструктурою, яке має економічно потужні підприємства. Одне з них – «Іматра Лемме» - провідне енергоефективне теплогенеруюче підприємство країни, досвід якого ми будемо переймати в Ніжині. Подарував колезі м’яку іграшку – танк Leopаrd.Це є символічним жестом, адже Фінляндія - це одна із перших країн, яка передала Україні танки Leopаrd 2 та забезпечила підготовку українських військових для експлуатації та обслуговування цих броньованих засобів. Під час робочого візиту поспілкувався з українцями, які вимушено покинули свої домівки та знайшли прихисток в гостинній Іматрі.

Дякую громаді Іматра за виявлену солідарність та підтримку України, а також за теплий прийом та створення гарних умов для українців, що шукали тимчасового захисту. Ми відчуваємо вашу підтримку не лише на словах. Українці цього ніколи не забудуть! В період труднощів і криз міста та країни мають об'єднуватися, аби допомагати одне одному та створювати більш сприятливі умови для майбутнього. Впевнений, наша співпраця буде вигідною і довготривалою у різних сферах" - йдеться в повідомленні.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: