Завантаження ...
banner
banner

Всесвітній день бажань: мрії чернігівців (Відео)

Всесвітній день бажань: мрії чернігівців (Відео) фото

Щороку 29 квітня у світі святкують День бажань. Уперше це свято відзначали в 2010 році – на річницю здійснення бажання одного хлопчика, який був смертельно хворий на лейкемію. Детальніше читайте у матеріалі.

Саме цього дня в 1980 році співробітники Департаменту громадської безпеки Аризони, а також місцеві поліцейські здійснили мрію Кріса Грейсіуса, який хотів стати поліцейським: хлопчикові видали поліцейську форму, шолом і значок. Він також склав тест на водіння мотоцикла, а потім йому запропонували політати на поліцейському вертольоті. На жаль, через декілька днів хлопчик помер, утім, на згадку про Крістофера волонтери заснували благодійний фонд, який допомагає здійснювати мрії важкохворих дітей.

 

Однак 29 квітня заведено пригадувати бажання не тільки дітям, а й дорослим. Ми поцікавилися в чернігівців, які в них є найпотаємніші бажання.

— Миру хочемо, на всій Україні. А особисто для себе, щоб чоловік повернувся додому і сестра, щоб живі та здорові були.

 На сьогодні це, напевно, хочеться тільки Перемоги. І щоб усі сини повернулися додому здоровими та щасливими. А особисто для себе хочу, щоб мої сини понаходили собі пари, створили сім’ї та мали дітей. Під мирним небом.

— Моє найзаповітніше бажання – насамперед стосовно війни, аби вона закінчилася, звісно. І ще є дещо особисте, але не хочу розповідати.

 Зараз, думаю, в нас усіх одне бажання, щоб була Перемога наша і щоб був мир. Особисто для себе, найзаповітніше, чого хочу, щоб діти подарували онуків.

У мене тільки одне найзаповітніше бажання – щоб якнайшвидше закінчилося оце тривожне життя, щоб настав мир. І не тільки в Україні мир, а й мир в усьому світі.

 Щоб наші діти жили спокійно, і щоб ніхто нікуди не бігав, у жодні укриття та коридори. Щоб усі жили та гуляли під сонечком, це таке найбільше бажання.

 Це особисте і для себе, і для всіх. Бо зараз більше жодних думок немає. У мене все є, немає тільки спокою. Хочу, щоб усі наші люди повернулися додому, всі діти, всі наші захисники, щоб наші хлопці не гинули. І щоб усі жили спокійно і в радості. Аби більше ці сусіди до нас ніколи не приходили взагалі.

 Щоб сьогодні закінчилась війна, це перше бажання. А друге – це мир. От щоб сьогодні вже.

 На цей час бажання в усіх одне – це Перемога України, щоб був мир, щоб усі були здорові, живі та з домівками.

 

Журналіст: Марина Кирієнко

Оператор: Сергій Бутько

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: