Завантаження ...
banner
banner

Президентка Словаччини Зузана Чапутова відвідала Чернігівщину

Президентка Словаччини Зузана Чапутова відвідала Чернігівщину фото

Вона приїхала на власні очі побачити наслідки активних бойових дій та пообіцяла розглянути можливість виділення коштів на відновлення.

Разом із начальником Чернігівської ОВА вона відвідала село Ягідне, де під час окупації, протягом березня минулого року, росіяни у підвалі школи утримували в заручниках понад 366 місцевих мешканців. Прикриваючись цивільними як живим щитом, на першому поверсі цієї ж школи вони облаштували штаб та шпиталь.

Президентка Словаччини Зузана Чапутова відвідала Чернігівщину. ФОТО: Час Чернігівський

Побувала також Президентка у школі в селі Іванівка, яке також протягом березня перебувало в окупації. За словами голови Іванівської сільради, ця громада зазнала найбільших руйнувань внаслідок активних бойових на території Чернігівщини.

"Тут теж стояли росіяни. І коли вони заїжджали з боку Ягідного, то вони з танків обстрілювали всі будинки повністю. Тут була сильно пошкоджена школа та дуже пошкоджений харчоблок. Зараз тут навчається 182 учні", — сказав начальник Чернігівської ОВА В’ячеслав Чаус.

Начальник Чернігівської ОВА В’ячеслав Чаус. ФОТО: Час Чернігівський

"Коли ми ознайомимося іще з наступними об’єктами, то можливо, нам вдасться знайти якісь гроші для ремонту", — сказала Президентка Словаччини Зузана Чапутова.

Президентка Словаччини Зузана Чапутова. ФОТО: Суспільне Чернігів

Побувала Зузана Чапутова на території кардіодиспансеру у Чернігові, пошкодженого в наслідок російського авіабомбардування 3 березня 2022 року. А також відвідала модульне містечко у с. Новоселівка, що опинилось на лінії вогню, коли росіяни намагалися увійти в обласний центр.

"Подивляться, які до нас приїздять гості, почують людей і пришлють нам якісь фонди, щоб хоч не всі зразу, а декілька. Бо в нас і багатодітні, і одинокі, і поранені — хоча б цим почали відбудовувати, щоб побачили люди, що воно кудись щось двигається", — говорить комендант модульного містечка у Новоселівці Ніна Фесенко.

Комендант модульного містечка у Новоселівці Ніна Фесенко. ФОТО: Суспільне Чернігів

"Більше мільйона людей перейшли наші кордони. Тим, які залишилися в нас жити —Словацька Республіка допомагає. Ми сподіваємося, що надалі будемо вам допомагати, будемо для вас корисними, а Ви обов’язково переможете в цій війні", — сказала Зузана Чапутова.

Джерело: Суспільне Чернігів

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: