Завантаження ...
banner
banner

Десята частина від населення міста — переселенці: подробиці про місто Сновськ

Десята частина від населення міста — переселенці: подробиці про місто Сновськ фото

За словами завідувачки сектору соціального захисту населення Сновської міськради Алли Біліченко, у місті Сновськ, що в Корюківському районі, проживають понад 1300 внутрішньопереміщених осіб. Це десята частина від кількості населення, що проживали в місті до російського вторгнення.

Вона каже — за офіційними даними, це переважно жінки та діти.

"Це, зазвичай, Донецька, Луганська, Запорізька область. Зараз збільшилась кількість переміщених з наших прикордонних сіл, у зв’язку з обстрілами – це Єліне, Клюси, Хрінівка".

За словами Алли Біліченко, в місті є компактні місця для розміщення – наприклад, гуртожиток. Але це, як правило, для кризових ситуацій. Переважно ж люди селяться у знайомих чи винаймають житло.

"Коли в нас була з Єліним ситуація, то ми заселяли туди людей, вони там проживали деякий час, поки не знаходили для себе житло більш комфортне і зручніше".

Нагадаємо, село Єліне, що у Сновській громаді, розташоване поблизу російського кордону. Його регулярно обстрілюють ворожі війська.

Зокрема, 1 лютого в Єліному від обстрілу загинули четверо цивільних, один чоловік отримав поранення. Всього тоді військові зафіксували 14 приходів. Представники Корюківської РВА повідомили про пошкодження двох житлових будинків та двох господарських споруд.

Тому місцева військова адміністрація займалась переселенням людей з прикордонного села.

Детальніше про те, як живуть переселенці у Сновську, дивіться в сюжеті:

Джерело: Суспільне Чернігів

 

 

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: