Завантаження ...
banner
banner

Міський голова Ніжина Олександр Кодола зустрівся з керівниками Державного департаменту США

Міський голова Ніжина Олександр Кодола зустрівся з керівниками Державного департаменту США фото

Олександр Кодола у складі делегації очільників міст з України зустрівся з урядовцями та керівниками бюро Державного департаменту США, які координують підтримку України. На зустрічі обговорювали питання військової допомоги та підзвітності, демократії та європейської інтеграції, міграції, а також правоохоронної діяльності та енергетичної безпеки. Про це повідомляє Ніжинська міська рада

Також українська делегація зустрілася з Послом Ерін Маккі, заступником Адміністратора USAID/Керівником Бюро у справах країн Європи та Євразії. Учасники обговорили питання відновлення економіки шляхом диверсифікації, зелених технологій та захисту навколишнього середовища, реінтеграції громад та реабілітації, енергетичної безпеки та сільськогосподарського потенціалу. Учасники підкреслили важливу роль місцевого самоврядування, а також антикорупційної реформи для сталого відновлення країни.

Крім того, відбулася зустріч з сенатором Робом Портманом, щоб обговорити можливості розширення підтримки України серед сенаторів США. Також обговорили важливу роль партнерства міст-побратимів.

Американський інститут підприємництва спільно з Міжнародним республіканським інститутом

організували панельну дискусію з мерами міст, присвячену локальним потребам у міжнародній війні. Очільники міст з України розповіли про виклики, з якими стикається місцева влада під час війни, хоробру відповідь українського народу для їх подолання, підтримку, яку українські громади все ще потребують, та бачення повоєнної України.

Захід також звернув увагу на роль мешканців та їхню участь у житті громади під час війни.

У рамках зустрічі з керівництвом USAID Олександр Кодола щиро подякував за всебічну підтримку України загалом та нашої ніжинської громади зокрема, за всі вже реалізовані проєкти здійснені в різних сферах життєдіяльності:

медична

економічна

соціальна

комунальна

туристична

молодіжна

освітня

"Висловлюємо впевненість, що всі обговорені пріоритети розвитку та проєкти, які знаходяться на стадії погодження, ми матимемо змогу втілити в життя разом із нашими партнерами" - йдеться в повідомленні.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: