Завантаження ...
banner
banner

Майже 1000 вибухів, більше 30 ракет, понад 10 бомб: статистика рашистських обстрілів Чернігівщини протягом квітня 2023

Майже 1000 вибухів, більше 30 ракет, понад 10 бомб: статистика рашистських обстрілів Чернігівщини протягом квітня 2023 фото

Майже тисяча вибухів. Більше 30 ракет, 12 авіабомб. Більше 30 будинків пошкоджені, майже стільки ж – одиниць сільгосптехніки. Це – результат російських обстрілів протягом квітня 2023 року згідно з даними, які Суспільному надали в департаменті цивільного захисту Чернігівської ОДА. Детальніше у матеріалі.

Суспільне проаналізувало, з якої зброї гатили росіяни, коли почали обстрілювати Чернігівщину керованими авіабомбами, скільки людей загинули й були травмовані, та які руйнування принесли обстріли.

Всього обстрілів та вибухів

Протягом квітня прикордонники зафіксували 141 обстріл прикордоння. Це 990 вибухів. Згідно з даними, кількість обстрілів зростає. Наприклад, з 10 по 16 квітня було 67 вибухів, а протягом останнього тижня – більш ніж півтисячі.

Авіаудари та БпЛА

Усього за місяць росіяни 20 разів залучали авіацію для обстрілів прикордонних сіл. Це були літаки СУ-35 та вертольоти.

Так, росіяни випустили чотири ракети Х-59, дві ракети повітря-земля та 25 некерованих авіаційних ракет. Також – дві авіаційні бомби ФАБ-500.

З 10 квітня Чернігівщину почали обстрілювати керованими авіабомбами. Всього таких нарахували десять, і половина з них – протягом останнього тижня місяця.

19 гранат ВОГ скинув ворог на територію прикордонних сіл, 16 з них – протягом першого тижня місяця.

Міномети й артилерія

З міномета калібру 120 мм військові зафіксували 397 вибухів, і, з огляду на останні три тижні, спостерігаємо, що інтенсивність саме таких обстрілів зростає. До того ж, саме зі 120-го міномета росіяни обстрілювали прикордоння найчастіше. З міномета 82-го калібру – 79 вибухів.

Зі ствольної артилерії різних калібрів було 309 приходів, з автоматичних гранатометів калібру 30 мм – 59, з реактивної артилерії – 41, з гармати 30 мм – шість вибухів.

Загиблі й травмовані

Внаслідок цих обстрілів загинули шість людей. Поранених і травмованих – 12.

Знищені й пошкоджені будинки, школи та підприємства

Два приватних будинки повністю знищені, ще 30 пошкоджені внаслідок обстрілів та пожеж, які ті спричинили. Разом з цими будинками постраждали й господарські будівлі, сараї та господарське приладдя.

Також пошкоджені будівлі фельдшерсько-акушерського пункту, пожежного депо, магазину, приміщення ферми дитячого садка й школи, ангари для техніки й зерна та будівлі на території ферми.

Протягом квітня неодноразово обстрілювався міст через річку Судость, що з’єднує прикордонне село Мурав’ї з Грем’ячем. Врешті, його зруйнували повністю.

Пошкоджень зазнали й підприємства: Ірванцівський торфозавод ДП "Чернігівторф", ПрАТ "Семенівка Райагрохім", ДП "Семенівське лісове господарство".

Пошкоджені автомобілі та техніка

Один автомобіль знищений внаслідок обстрілів, пошкоджені три транспортних засоби та 27 одиниць сільгосптехніки.

Джерело: Суспільне Чернігів

 

 

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: