Завантаження ...
banner
banner

Як у Ніжині планують організувати відпочинок для дітей влітку 2023?

Як у Ніжині планують організувати відпочинок для дітей влітку 2023? фото

Літо і війна. Але ж дітям потрібен відпочинок та оздоровлення. Як зараз у Ніжині вирішується питання організації відпочинку для дітей влітку 2023?

Про це дізнавалися журналісти MYNIZHYN.com

Коментує питання заступниця начальника управління освіти Надія Пономаренко.  

З метою забезпечення повноцінного відпочинку учнів 1-5 класів закладів загальної середньої освіти та вихованців гуртків Ніжинського будинку дітей та юнацтва, створення належних умов для   культурно-виховної, фізкультурно-оздоровчої роботи, організації якісного медичного обслуговування та харчування, 11 травня  Управління освіти виносить на розгляд виконавчого комітету Ніжинської міської ради проєкт «Про організацію  роботи таборів з денним перебуванням улітку 2023  року».

– Скажіть скільки коштуватиме путівка для дітей цьогоріч?

Відпочинок планується для 836 учнів та вихованців (554 із батьківською доплатою за путівку 50% та 282 за рахунок коштів міського бюджету (100%)) відповідно до мережі  таборів з денним перебуванням на 2023 рік на базі закладів загальної середньої освіти (№№2,3,7,10,15,16,17) з 01 по 20 червня, Ніжинського будинку дітей та юнацтва з 21 червня по 10 липня 2023 року.

100-відсоткова вартість путівки складає 1932,0 грн., батьківська доплата 50%- 966,0 грн. Відповідно до розрахунку витрат таборів з денним перебуванням на оздоровлення 836 дітей на 14 днів необхідно 1 615 152,00 грн., в тому числі  1 079 988,00 грн. за рахунок міського бюджету та 535 164,00 грн. за рахунок батьківської плати. Витрати на 1 дитину в день становлять 138,00 грн. До вартості путівки входять видатки на:

  1. Культурно – масові заходи;
  2. Медикаменти;
  3. Харчування;
  4. Оплата комунальних послуг (водопостачання та водовідведення, електроенергія);
  5. Оплата послуг (крім комунальних).

А яка категорія дітей, які зможуть відпочивати за рахунок міського бюджету?

Першочерговий відпочинок  повністю за рахунок коштів міського бюджету отримають 282 дітей, які потребують особливої соціальної уваги та підтримки за рахунок коштів міського бюджету:  

  • діти-сироти, діти, позбавлені батьківського піклування - 11;
  • діти осіб, визнаних учасниками бойових дій відповідно до пунктів 19-24 частини першої статті 6 Закону України «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту» - 106;
  • діти, один із батьків яких загинув (пропав безвісти) у районі проведення антитерористичних операцій, здійснення заходів із забезпечення національної безпеки і оборони, відсічі і стримування збройної агресії Російської Федерації у Донецькій та Луганській областях, бойових дій чи збройних конфліктів або помер внаслідок поранення, контузії чи каліцтва, одержаних у районі проведення антитерористичних операцій, здійснення заходів із забезпечення національної безпеки і оборони, відсічі і стримування збройної агресії Російської Федерації у Донецькій та Луганській областях, бойових дій чи збройних конфліктів, а також діти загиблих (померлих) осіб, визначених у частині першій статті 10-1 Закону України «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту» - 4
  • діти, взяті на облік службами у справах дітей як такі, що перебувають у складних життєвих обставинах - 3;
  • діти з інвалідністю-9;
  • діти, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи - 2;  
  • діти з багатодітних сімей - 81;
  • діти з малозабезпечених сімей - 35;
  • внутрішньо переміщені особи – 31.

Також хочу зазначити, що передує початку відпочинку кропітка підготовча робота Управління та закладів освіти.

Відповідно до розпорядження міського голови від 08 травня 2023 року №85 підготовку до роботи таборів з денним перебуванням перевірить комісія на чолі із заступником міського голови Сергієм Смагою.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: