Завантаження ...
banner
banner

Гінекологічні кабінети безбар’єрного доступу для жінок, які постраждали від гендерно зумовленого насильства

Гінекологічні кабінети безбар’єрного доступу для жінок,  які постраждали від гендерно зумовленого насильства фото

Гінекологічні кабінети безбар’єрного доступу відкрилися 18 та 19 травня в Чернігівському пологовому будинку ( пр-т М. Грушевського, 172) та Ніжинському пологовому будинку (вул. Станіслава Прощенка, 21-а). Приміщення мають інклюзивне обладнання, зокрема, універсальне гінекологічне крісло з електричним приводом, що опускається та підіймається на належну висоту з урахуванням потреб жінок з інвалідністю.

Ці кабінети створені для надання кваліфікованої, конфіденційної та безкоштовної допомоги в режимі 24/7 (йдеться про профілактику ВІЛ, лікування інфекцій, що передаються статевим шляхом, запобігання небажаній вагітності, невідкладну допомогу жертвам зґвалтувань тощо).

На відкриття кабінетів ми запросили представників влади та ЗМІ, аби широко  проінформувати жінок, у тому числі - жінок з інвалідністю, жінок, які постраждали від домашнього чи гендерно зумовленого насильства, жінок ВПО, які, можливо, зазнали насильство на окупованих територіях/в місцях активних бойових дій, про таку можливість і послуги, які зараз стали для них доступніші, - коментує подію голова ГО «Асоціація демократичного розвитку» Анна Ніколенко-Баєва.

За словами пані Анни, гінекологічний кабінет безбар’єрного доступу обладнаний Міжнародним Благодійним Фондом «Український Жіночий Фонд» за підтримки Фонду ООН у галузі народонаселення / UNFPA, Міністерства закордонних справ Данії та за організаційної підтримки ГО «Асоціація демократичного розвитку» в рамках проєкту «Відкриття кабінетів невідкладної медико-психологічної допомоги жінкам, які постраждали від гендерно-обумовленого насильства».

Ця публікація підготовлена в межах проєкту  «Невідкладна медико-психологічна допомога жінкам, які постраждали від ґендерно-обумовленого насильства», котрий втілюється Українським Жіночим Фондом за підтримки Фонду ООН у галузі народонаселення/ UNFPA та Міністерства закордонних справ Данії.

Думки, висновки чи рекомендації належать авторам/авторкам публікації і не обов’язково відображають погляди Українського Жіночого Фонду, Фонду ООН у галузі народонаселення/ UNFPA та Уряду Данії. Відповідальність за вміст публікації несе ГО «Асоціація демократичного розвитку».

Вероніка Приходько

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: