Завантаження ...
banner

Дружні відносини Ніжина з Латвією – це давня й успішна історія

Дружні відносини Ніжина з Латвією – це давня й успішна історія фото

23 травня під час візиту представників уряду та бізнесу Латвії говорили про відбудову Чернігівщини та спільні бізнес-проекти.

Під час двосторонньої зустрічі Міністерки економіки Латвійської Республіки Ілзе Індріксоне, Надзвичайного та Повноважного Посла Латвійської Республіки в Україні Ілгварса Кляви та начальника обласної військової адміністрації В’ячеслава Чауса і міського голови Ніжина Олександра Кодоли у стінах Чернігівської ОДА порушили питання відбудови об’єктів освіти та медицини Чернігівщини за кошти Латвійської Республіки.

Представники латвійського бізнесу зацікавлені у спільних проектах в аграрній, ІТ-сферах та будівництві.

▪️Під час зустрічі міський голова Олександр Кодола подякував дружньому народу Латвії за всебічну підтримку ніжинців. Розповів про бойові дії навколо Ніжина у лютому-березні минулого року, про відновлення та відбудову міста після обстрілів. Також наголосив, що однією з нагальних потреб зараз є відновлення роботи шкіл та садочків, які не мають укриттів. Звернувся до партнерів щодо допомоги в облаштуванні укриттів для навчальних закладів міста. Делегації побували на низці об’єктів по області.

🌳А на знак довгої плідної роботи і розвитку було висаджено алею дерев. Нагадуємо, що Латвія однією з перших простягнула Україні руку дружби та підтримки та стала стратегічним партнером та другом України.

▪️Спільні проекти між Латвією та Україною почали активно впроваджуватися ще з часів, коли Олександр Кодола був народним депутатом VІІІ скликання та очолював депутатську групу з міжпарламентських зв’язків між Україною та Латвійською Республікою. У жовтні 2021 року пройшов економічний форум «Чернігівщина. Країни Балтії. Регіональний вимір», одним із організаторів якого виступив Ніжин. Тоді вдалося встановити багато продуктивних зв’язків. Але повномасштабне вторгнення деякі проекти поставило на паузу. Та ми не відмовилися від поставлених цілей, лише змінили пріоритети. Завдяки тісній співпраці отримали значну підтримку для Ніжина під час збройної агресії рф, діти громади вже декілька років поспіль відпочивають в Латвії. Ми маємо місто-побратим Прейлі.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: