Завантаження ...
banner

У Чернігові підходить до завершення ремонт зруйнованої багатоповерхівки

У Чернігові підходить до завершення ремонт зруйнованої багатоповерхівки фото

Капітальний ремонт багатоповерхівки у Чернігові на вул. 1-ї танкової бригади (колишня вул. Бєлова), що постраждала внаслідок російської агресії, підходить до завершення. Детальніше у матеріалі.

Про це повідомляє Управління ЖКГ Чернігівської міської ради.

За словами очевидців, будинок постраждав через близько 30 прильотів, серед яких і прямі вслучання, і розриви поруч. Вибухи та пожежа зруйнували багато квартир, за відновлення яких взялося місто. Будівельники до сих пір майже кожного дня відновлюють будинок.

Спочатку демонтували пошкоджені стіни, плити перекриття, перехідні майданчики, сходові марші, балкони, покрівлю. Потім почалася відбудова.

Відновлення іде одразу у двох частинах будинку – лівій та правій. Для відбудови зовнішньої кладки лівої частини дому розбирали і потім будували зовнішні стіни від 14-го до 7-го поверху. Такі самі роботи проводилися і в правій частині: розбирали і знову збирали зовнішню стіну від 14 до 9 поверху. Наразі будівельники відновлюють стяжку підлоги у тих приміщеннях, де ставили опорні укріплення.

Велика частина будівельних робіт – це бетонування нових плит перекриття. Такі роботи велися почергово, адже доводилося переходити з одного поверху на інший після того, як бетон набирав необхідної міцності.

Було проведено відновлення перехідних плит балконів у центральній частині будинку, відбудовані стіни і лоджії у помешканнях. Нещодавно забетонували сходові марші. Нині завершується відновлення покрівлі, обшиваються козирки балконів.

Пасажирський ліфт уже відремонтований. Ведеться відновлення комунікацій до квартир. Незабаром будуть встановлені нові вікна і двері у відбудовані квартири.

Через перебої електропостачання взимку відбудова значно уповільнилася. Тоді важка будівельна техніка могла працювати пару годин на день. Однак, зараз уже можна говорити про те, що капітальний ремонт наближається до фіналу.

У капремонт не входить внутрішнє оздоблення будинку та квартир. Він передбачає проведення робіт з відновлення конструктивних елементів споруди, відбудову периметру, що дозволяє підключити тепло та інші комунікації до квартир.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: