Завантаження ...
banner
banner

Ніжинський державний університет відзначив 210 років з дня заснування

Відео.
210 років однієї з найпомітніших вищих шкіл в країні – дата серйозна, тому й святкування проходило на належному рівні — покладання квітів до пам'ятника засновнику вишу графу Іллі Безбородьку, екскурсія музеями університету...



210 років однієї з найпомітніших вищих шкіл в країні – дата серйозна, тому й святкування проходило на належному рівні — покладання квітів до пам’ятника засновнику вишу графу Іллі Безбородьку, екскурсія музеями університету, урочисті збори та святковий концерт. 
 
Учасники урочистостей поклали квіти до пам’ятника Іллі Безбородьку, який разом з братом Олександром у 1805 році за власні кошти заснували Гімназію вищих наук. Протягом 210 років Ніжинська вища школа змінювала напрямки підготовки спеціалістів і підвищувала свій науковий статус — від Гімназії вищих наук до класичного університету. На сьогодні НДУ – один із провідних наукових осередків України, відомий у світі своїми науково-освітніми і культурними традиціями. Шанувати та примножувати самобутні наукові надбання попередників – головне завдання педагогічного колективу вишу.
 
В урочистих заходах взяли участь викладачі і студенти університету та почесні гості. Останні на теплі слова не скупилися. Подарунки, привітання, нагороди – все це святкування 210-ї річниці Ніжинської вищої школи. Урочистості завершилися святковим концертом творчих колективів університету, що безумовно додало гарного настрою учасникам ювілею.

chodtrk.com.ua
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: