Завантаження ...
banner
banner

Чи потрібно Ніжину більше ДАІвців?

Це питання не раз обговорювали у владних кабінетах нашого міста. Адже проблема безпеки дорожнього руху стала однією з найактуальніших соціально-економічних проблем сьогодення – щодня на автошляхах реєструються ДТП


Ніжинські ДАІвці

Це питання не раз обговорювали у владних кабінетах нашого міста. Адже проблема безпеки дорожнього руху стала однією з найактуальніших соціально-економічних проблем сьогодення – щодня на автошляхах реєструються дорожньо-транспортні пригоди, внаслідок яких гинуть і травмуються люди.

Загострення проблеми забезпечення належної безпеки руху, на жаль, не оминуло і місто Ніжин. За останні місяці почастішали випадки ДТП та збільшилась кількість постраждалих.
 
За словами керуючого справами виконавчого комітету міськвиконкому Сергія Осадчого, фактична штатна чисельність відділення ДАІ Управління ДАІ УМВС України в Чернігівській області з обслуговування міста Ніжина та Ніжинського району (керівник Співак В. А.) практично не дозволяє забезпечити ефективний системний нагляд за дорожнім рухом на автошляхах міста, не кажучи вже про здійснення заходів щодо покращення стану безпеки руху.
 
Чисельність працівників ДАІ, що обслуговують наразі місто Ніжин та район, насправді є критичною. Для порівняння: декілька років тому Ніжинське відділення ДАІ налічувало 36 чоловік, а зараз їх залишилось усього 7. На чергуванні фактично перебуває лише один екіпаж. Тобто, якщо, наприклад, в районі сталась аварія, даівці їдуть туди, а міський рух взагалі залишається без нагляду.
 
Як можуть кілька людей у повному обсязі забезпечити правопорядок такої великої території, як Ніжинщина? За словами представників виконавчого комітету міської ради, щодо цієї проблеми зверталися до Департаменту ДАІ МВС України із клопотанням. Воно стосувалося невідкладного приведення штатної чисельності та стану матеріально-технічного забезпечення відділення ДАІ з обслуговування м. Ніжина та Ніжинського району Управління ДАІ УМВС України в Чернігівській області у відповідність до визначених відомчих норм та фактичних потреб територіальної громади. Але відповідь отримали негативну, адже завдяки скороченням штату вдалося досягти значної економії державного бюджету.
 
За словами міського голови Анатолія Лінника, привести у відповідність до потреб Ніжинщини штат даівців вдасться тоді, коли відбудеться остаточна децентралізація бюджету і громади самі вирішуватимуть, скільки працівників їм утримувати. Також із наступного року на вулицях міста з’являться працівники поліції, які не лише стежитимуть за громадським порядком, а й допомагатимуть працівникам ДАІ патрулювати автошляхи. От тільки буде це нескоро, тому поки що містянам та жителям району доводиться розбиратися із дорожніми баталіями самотужки.

svoboda.fm
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: