Завантаження ...
banner
banner

Учениця Ніжинської мистецької школи стала переможницею XXII Всеукраїнського конкурсу учнівської творчості «Об’єднаймося ж, брати мої!»

Учениця Ніжинської мистецької школи стала переможницею XXII Всеукраїнського конкурсу учнівської творчості «Об’єднаймося ж, брати мої!» фото

Учениця мистецької школи Погребна Анна під керівництвом своєї викладачки Катерини Борисової здобула перемогу у конкурсі, що став платформою для художніх висловлювань, які віддзеркалюють те, про що ми всі думаємо – право залишитися самими собою, втілюючи духовні заповіти Тараса Шевченка.

Як зазначило журі конкурсу, - тематика робіт учасників була пронизана рефлексіями над значенням у житті таких цінностей як патріотизм та героїзм, самовідданість та згуртованість нашого народу, збереження ідентичності та національної культури.

За словами викладача, пройти два відбори журі, обласного та всеукраїнського етапів доволі складно. У конкурсі немає вікових категорій, тому як правило в конкурсі брали учні старшого віку, однак останнім часом тренди почали змінюватися і все більше почали обирати роботи учнів молодших за віком, що безперечно радує.

У своїй роботі у техніці аплікація Аня зобразила Марію Примаченко та її світ тварин, який вона малювала у своїх картинах. Ця художниця є взірцем стійкості та неабиякого творчого хисту і стала натхненням для багатьох українців, як і твори Тараса Шевченка.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: