Завантаження ...
banner
banner

У Ніжині поскаржились на погані умови реабілітації військових: подробиці

У Ніжині поскаржились на погані умови реабілітації військових: подробиці фото

Ніжинська волонтерка Лариса Жукова, чоловік якої отримав важке поранення під Бахмутом, поділилася враженнями від місцевої реабілітації. За словами дружини ввійськового, зараз її чоловік проходить лікування у відділенні реабілітації колишньої Ніжинської районної лікарні і умови там – жахливі. Більше - у матеріалі

Окрім того, що відсутнє елементарне реабілітаційне обладнання, немає гарячої води, пандусів, душових і навіть зливного бачка біля розбитого унітазу. Варити їжу немає з чого і на чому – ні каструль, ні харчів!

Про це пише Час Чернігівський

Реабілітаційний центр розташований на території Ніжинської районної лікарні у приміщенні колишнього інфекційного відділення.

«Доки ми з чоловіком їздили по лікарнях, читала звіти про мега крутий центр реабілітації. І от, ми тут. З крутого тут тільки колектив, який старається з усіх сил, - каже Лариса Жукова. – але, як можна зварити борщ, якщо немає ні каструлі, ні харчів? – обурюється волонтер. – Від побаченого я була три дні в шоці, не знала чи зразу тікати звідси, чи що робити далі».

Раніше ми писали: Історія ніжинця Дмитра Жукова, якому снайпер поцілив у голову під Бахмутом

За словами дружини ніжинського захисника, у відділенні реабілітації відсутнє елементарне обладнання.

«Відсутні навіть пандуси! Візочком заїхати не можна, у розбитого і тріснутого унітазу немає зливного бачка, - ділиться враженнями волонтер. – Жодних поручнів ні біля унітазу, ні по коридору. Немає душових – від слова «взагалі», немає гарячої води, більшість ліжок радянської епохи з панцирною сіткою. Якою в таких умовах може бути реабілітація?» – дивується Лариса Жукова.

Чоловік пані Лариси Дмитро Жуков отримав важке поранення в голову у лютому на Бахмутському напрямку. Працював ворожий снайпер, двоє побратимів Дмитра загинули від куль. Дмитро вижив, вийшов із коми й нині проходить реабілітацію. 12 травня Дмитра Жукова нагородили орденом «Золотий Хрест».

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: