Завантаження ...
banner
banner

У Ніжині малозабезпечені багатодітні родини зможуть отримати понад 14 тисяч гривень на оздоровлення дітей

У Ніжині малозабезпечені багатодітні родини зможуть отримати понад 14 тисяч гривень на оздоровлення дітей фото

З 1 червня в Україні запрацював проєкт для оздоровлення і відпочинку дітей, які потребують особливої соціальної уваги і підтримки. Оздоровитися за програмою зможуть діти від семи до вісімнадцяти років.

Про це повідомила начальник управління соціального захисту населення Ніжинської міської ради Валентина Кулініч.

«Відбір дітей здійснює Міністерство соціальної політики через інформаційно-обчислювальний центр. Батьки (або люди, що їх замінюють) отримуватимуть сповіщення про право на отримання коштів для оплати послуг із оздоровлення та відпочинку електронним повідомленням (надійде автоматично, якщо є мобільний застосунок Дія)», - розповіла Валенина Кулініч.

Проте є ті, в кого застосунку «Дія» немає. Міністерство подало списки цих дітей, а це 72 дитини, які виховуються у 47 сім’ях, до управління соціального захисту населення Ніжинської міської ради. Цим батькам орган соцзахисту в телефонному режимі повідомлятиме про можливість отримання такої допомоги.

«Всі дії батьки дитини виконують самостійно, проте, за потреби, спеціалісти управління соціального захисту населення, допомагатимуть в оформленні такої допомоги», - розповідає очільниця управління соціального захисту населення.

14 тисяч 165 гривень на оздоровлення дитини мають право отримати певні категорії родин, які проживають на Чернігівщині, а саме:

  • малозабезпечені багатодітні сім'ї;
  • малозабезпечені родини, у яких є дитина з інвалідністю (здатна до самообслуговування).

Згодом необхідно отримати картку, на яку будуть зараховані гроші у розмірі п’яти прожиткових мінімумів, це 14 тисяч 165 гривень на дитину.

Їх можна буде використати для придбання путівки на оздоровлення або відпочинок дитини в одному з таборів у карпатському регіоні (Львівська, Івано-Франківська, Закарпатська, Чернівецька, Тернопільська області).

Гроші можна буде використати в одному із закладів, що містяться у Державному реєстрі майнових об’єктів оздоровлення та відпочинку дітей.

Це не обов’язково, що всі 14 тисяч буде використано. Все буде залежати від закладу, який обере дитина, від кількості днів скільки вона там пробуде. Ці гроші надійдуть на карточку і якщо ці гроші не використати, не вибрати заклад де можна відпочити — ці гроші повертаються назад, до бюджету. Кошти сім'я не отримає, вони суто йдуть на оздоровлення.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: