Завантаження ...
banner
banner

Житель Чернігівщини передавав росіянам через ТікТок позиції ЗСУ

Житель Чернігівщини передавав росіянам через ТікТок позиції ЗСУ фото

На Чернігівщині затримали чоловіка, який у ТікТок викладав інформацію про позиції Збройних Сил України. Про це повідомляє пресслужба ОК «Північ». Детальніше у матеріалі

Чоловік незаконно поширював інформацію про переміщення особового складу та техніки Сил оборони на території регіону. Встановлено, що він особисто знімав фото та відео роботи військового об’єкту, який забезпечував переміщення, а отримані медіафайли розмістив на власній сторінці у соцмережі ТікТок із прив’язкою до геолокації.

За лічені хвилини дану інформацію підхопили російські пропагандистські пабліки, у тому числі прокремлівські Телеграм-канали із загальною аудиторією понад 100 тисяч підписників. На персональній сторінці тіктокера цей контент переглянули понад 12 тисяч користувачів, у тому числі й мешканців країни-агресора.

Як згодом скоєне пояснив затриманий, таким чином він хотів наростити аудиторію. Проте в ході перевірки фігуранта справи встановлено його звʼязки на тимчасово окупованих територіях України із представниками НЗФ, підконтрольних спецслужбам російської федерації.

Чоловіка притягнуто до відповідальності за ч. 2 ст. 114-2 Кримінального кодексу України (поширення інформації про переміщення, рух або розташування ЗСУ чи інших військових формувань), до суду направлено обвинувальний акт. Зловмиснику загрожує до 8 років тюрми.

Фото ілюстроване

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: