Завантаження ...
banner
banner

Волонтер з Чернігова на власні очі бачив наслідки підриву Каховської ГЕС та поділився враженнями (Відео)

Волонтер з Чернігова на власні очі бачив наслідки підриву Каховської ГЕС та поділився враженнями (Відео) фото

Йдеться у сюжеті телеканалу «Дитинець».

Одним з тих, хто не залишився байдужим до каховської трагедії став Артем. Ще на початку повномасштабного вторгнення та активних бойових дій на околицях Чернігова він евакуював містян. Днями ж повернувся з Херсонщини.

– Люди оперативно зібрали речі, провізію, продукти харчування. Дівчата купили резинові чоботи, заправили нас. Я взяв лотку. І ми оперативно зібралися і поїхали не в сам Херсон, а на Херсонщину, – розповідає волонтер Артем Ракітін.

Артем пробув там чотири дні. Каже, спали по три-чотири години. Але інакше вчинити не могли, адже людям, які там знаходилися була необхідна допомога.

Вам не передати мої відчуття, коли це річка 30-40 м, а вона розлилася до 2 км. Вам не уявити, який це розлив і як затопило людей. Тобто люди залишилися без нічого. І вода прибула за 6 годин. Люди на психологічному рівні не розуміли, що так може бути, що їхні будинки, дахи затопить.

За словами Артема, багато чернігівців були готові надати прихисток людям з Херсонщини.

Я людям кажу, що ми можемо забрати їх на Чернігівщину і надати будинок. А мені бабуся каже і плаче: «Сину, а як я поїду? В мене город. Вода буде сходити і мені треба займатися будівлею, відновлювати і жити». У кого ціла будівля, то люди забирають сусідів до себе.

Через недосипання, тяжку дорогу та саму ситуацію на Херсонщині, Артем каже, втомлений та щасливий, бо повернувся до Чернігова не сам.

Привіз з собою песика, яку врятував з очерету. Ми вже цього песика віддали одній гарній родині.

Приєднуйтесь до Телеграм каналу https://t.me/My_Nizhyn та Вайбер

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: