Завантаження ...
banner
banner

Волонтери привезли до Прилук тваринок із затоплених регіонів Херсонщини

Волонтери привезли до Прилук тваринок із затоплених регіонів Херсонщини фото

За порятунок можуть бути вдячними не лише люди, а й тварини. Ці чотирилапі безхатьки, яких прилуцькі волонтери евакуювали із затоплених регіонів Херсонщини ніби дивляться у саму душу. Вони не скиглять і не гавкають на людей, натомість благально вдивляються в очі кожного відвідувача притулку, з надією знайти нову люблячу родину.

А ще дякують своїй рятівниці Олександрі Левченко, яка дві доби протряслася у фурі заради порятунку чотирилапих. Повідомляє телеканал «ТІМ».

Олександрі вдалося вивезти 25 собак і четверо кошенят.

Розчулені відвідувачі притулку беруть в родину не по одному, а одразу по декілька домашніх улюбленців.

Серед евакуйованих тваринок є важкі, які потребують лікування та реабілітації. А є песики, які у досить гарному стані, але терміново потребують дому, щоб їх забрали з притулку, адже для них це великий стрес.

– Вони пригнічені. В мене є фото, які собаки були з підтоплених територій, з якими вони були «подарунками». У них замість вух були кліщі – суцільне місце з кліщів. Стан поганий – собаки в кліщах, знесилені. Але коти ще в більш гіршому стані, – розповідає волонтерка Олександра Левченко.

Більшість тварин, яких евакуювали волонтери, були безпритульними і жили на вулицях в районах, які затопило. Тварин може забрати кожен охочий, але не на ланцюг та без самовигулу, кажу у притулку.

А ще волонтери дуже вдячні за допомогу в облаштуванні тимчасового притулку для тварин.

– Місце в нас було – це розплідник службових собак. Дякуємо волонтерам, які допомогли навести тут порядок. Хоча наші співробітники також підтримували тут порядок. Тварини у притулку зможуть пробути стільки скільки потрібно, – каже волонтер Олександр.

Левову частину врятованих тварин вдалося прилаштувати в нові родини за якихось пару годин. Та у притулку ще залишаються песики, які шукають нових люблячих господарів і обіцяють стати найкращими друзями. Бо ці тваринки, яким довелося набачитися горя, вміють цінувати справжню дружбу.

 
 
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: