Завантаження ...
banner
banner

На Чернігівщині працюють виїзні бригади медиків

На Чернігівщині працюють виїзні бригади медиків фото

На Чернігівщині виїзні бригади медиків оглядають жителів сіл та надають їм необхідні медикаменти. Такі бригади створили на гроші благодійників після деокупації області.

Лікарка Ірина Хохол у складі виїзної бригади лікарів приїздить раз на місяць у село Вознесенське. Проводить прийом, призначає лікування, дає необхідні ліки та вітаміни.

Ірина Хохол. ФОТО: Суспільне Чернігів

"Базовими ліками ми можемо забезпечити: від артеріальної гіпертензії, цукрового діабету, від астми, від хронічного обструктивного захворювання, знеболювальні", — каже Ірина.

Такі медичні бригади створили на базі районного центру первинної допомоги. Почали вони свою роботу торік влітку.

Раїса Коробейнікова. ФОТО: Суспільне Чернігів

"При виїзді бригада укомплектована не лише лікарем, а й фонендоскопом. У нас є і глюкометр, і електрокардіограф, і отоскопи. Такі пересувні прилади якими можна оглянути, промити вухо — пересувні прилади, якими можна оглянути", — говорить в.о. медичного директора райцентру первинної медико-санітарної допомоги Раїса Коробейнікова.

Найбільша проблема нині, каже лікарка, — це порушена логістика. І тому пацієнти не завжди можуть доїхати до Чернігова за допомогою.

Олена Міроненко. ФОТО: Суспільне Чернігів

"Якби лікарі не приїхали? Де б я могла отримати медичну допомогу? Треба було б їхати в районку. А районка натурально зараз розбита, тобто, треба йти, чекати в черзі", — розповідає жителька села Олена Міроненко.

Кожного разу, коли лікарі приїздять у село, біля пункту приймання черга, розказує лікарка Ірина Хохол. Частіше за все пацієнти звертаються з хронічними захворюваннями й потребують системного лікування.

"Війна наклала свій відбиток, всі хвороби загострились. Це гіпертонія, інфаркти, інсульти й діабет може дебютувати від стресу у всіх якось загострились хвороби суглобів, остеохондрози. Люди багато сиділи у підвалах в холоді".

Детальніше дивіться у сюжеті:

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: