Завантаження ...
banner
banner

Позов Ніжинської окружної прокуратури задоволено – стягнуто кошти на користь міського бюджету

Позов Ніжинської окружної прокуратури задоволено – стягнуто кошти на користь міського бюджету фото

Господарським судом Чернігівської області 13.06.2023 визнано недійсними додаткові угоди, укладені до договору про закупівлю електричної енергії для потреб Бахмацької територіальної громади та стягнуто до місцевого бюджету 830 709, 37 грн., надмірно сплачених на їх виконання.

Як встановлено прокурором, укладання між Бахмацькою міською радою та електропостачальною організацією низки додаткових угод призвело до збільшення вартості електричної енергії більш ніж на 150 % від первісної ціни договору та зменшення обсягу її постачання на 22%.

Прокурором в суді доведено, що укладення таких додаткових угод спричиняє шкоду інтересам держави, оскільки суб`єкт господарювання, в порушення Закону України «Про публічні закупівлі», підвищував ціну на електропостачання, що призвело до переплати бюджетних коштів.

Враховуючи обґрунтованість вимог прокурора та очевидне порушення норм бюджетного законодавства, оскаржувані додаткові угоди визнано недійсними, безпідставно отримані електропостачальною організацією кошти підлягають стягненню до бюджету.

Наразі рішення суду не набрало законної сили.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: