Завантаження ...
banner
banner

Громадян Росії позбавлено права власності на сільськогосподарські угіддя: подробиці

Громадян Росії позбавлено права власності на сільськогосподарські угіддя: подробиці фото

Ніжинською окружною прокуратурою проводиться ґрунтовна та системна робота щодо захисту інтересів держави у сфері землекористування. За результатами проведеної роботи встановлено факти порушень земельного законодавства при використанні успадкованих іноземцями земельних ділянок сільськогосподарського призначення. Більше - у матеріалі

Згідно з Конституцією України, земля є основним національним багатством та об’єктом права власності Українського народу. Відповідно до ст. 81 Земельного кодексу України землі сільськогосподарського призначення, прийняті у спадщину іноземними громадянами, а також особами без громадянства, протягом року підлягають відчуженню.

Однак, Ніжинською окружною прокуратурою встановлено факти перебування у власності громадян Російської Федерації та Республіки Білорусь  земельних ділянок сільськогосподарського призначення, що знаходяться на території Ніжинського району, які ними добровільно не відчужено упродовж встановленого законодавством України річного строку.

З метою усунення зазначених порушень вимог чинного законодавства до суду направлено 11 позовних заяв в інтересах держави в особі Головного управління Держгеокадстру у Чернігівській області до іноземних громадян про  припинення права власності на земельні ділянки шляхом їх конфіскації щодо двадцяти земельних ділянок загальною площею 28,9390 га, вартістю              1 267  705,30 грн.

За результатами розгляду на даний час рішеннями судів задоволено 3 позовні заяви щодо 7 земельних ділянок загальною площею 9,0613 га вартістю 184 473,17 грн.

Ще по одній позовній заяві провадження закрито судом у зв’язку з припиненням в ході судового розгляду права власності громадянина рф на земельну ділянку сільськогосподарського призначення площею 2,8214 га, вартістю 90138,61 грн.   

Решта позовних заяв перебуває на розгляді в судах.

Проводиться подальша системна робота щодо документування аналогічних фактів на території Ніжинського району.  

Фото з мережі

За інформацією Ніжинської окружної прокуратури

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: