Завантаження ...
banner
banner

Зафіксували ведмедя: на Чернігівщині спрацювала фотопастка

Зафіксували ведмедя: на Чернігівщині спрацювала фотопастка  фото

На Чернігівщині за допомогою фотопастки зафіксували ведмедя.

Про це 26 червня в ефірі Суспільне. Спротив повідомив чернігівець Олександр Михайлов. Чоловік знімає диких тварин близько трьох років, ведмедя його фотопастка зафіксувала вперше.

"Нещодавно було відкриття для нашої області, на фотопастку спіймався ведмідь. Я не знаю, яким дивом мені пощастило, що саме на фотопастку потрапив ведмідь і саме на цю фотопастку, де був акумулятор. Я не можу передати, наскільки я був здивований, бо для нашої області дуже не типова тваринка", — розповів Олександр Михайлов.

На Чернігівщині фотопастка зафіксувала ведмедя. ФОТО: Олександр Михайлов

Олександр Михайлов розповідає, після того, як спрацьовує датчик руху, фотопастка робить три світлини та 10 секундне відео.

"Воно все приходить в додаток. Постійно потрібно поповнювати рахунок, щоб був зв'язок. Інколи бувають затримки з фотографіями, так як не завжди є зв'язок, де я ставлю фотопастку. На акумуляторі фотопастка може працювати десь два місяці. Бо коли у мене були на батарейках, то доводилося кожні два тижні приїжджати, щоб поміняти батарейки".

На Чернігівщині фотопастка зафіксувала ведмедя. ФОТО: Олександр Михайлов

Зі слів Олександра Михайлова на його фотопастку найчастіше потрапляють лосі, сарни європейські, єнотоподібні собаки, вовки, лисиці та різні птахи.

Нагадаємо, 30 травня у Чернігівському районі у селі Отрохи виявили сліди бурого ведмедя. Про це Суспільному розповів засновник природничого центру "Міжрічинська пуща" Андрій Сагайдак. З його слів, востаннє офіційно вони фіксували присутність бурого ведмедя в області понад 90 років тому.

Зі слів Сагайдака, загалом в Україні налічують близько 300 одиниць бурих ведмедів. Вони занесені до Червоної книги. Більшість з них живе у Карпатах, поблизу з Чернігівською областю їх фіксували у Київській області, зокрема на території Чорнобильського біосферного заповідника, Сумській області та в Білорусі та Росії.

Джерело: Суспільне Чернігів

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: