Завантаження ...
banner
banner

Учні Ніжинського міського ліцею розробили підводний дрон

Учні Ніжинського міського ліцею розробили підводний дрон фото

Діти разом зі своїм наставником Павлом Кіндєєвим розробили підводний дрон з метою поліпшення екосистеми річки Остер.

Ідею ліцеїстів вдалося втілити в життя завдяки підтримці наставників, меценатів та батьків. Також в реалізації створення підводного дрона допомагали американські партнери.

Вартість проєкту становить 33 тис.грн.

Учні із запалом розповідали, як вони втілювали в життя цей проєкт, хто за що відповідав, як вони вирішували проблемні питання під час виготовлення дрона.

Ліцеїсти планують з наступного тижня здійснити занурення в річку Остер в різних місцях та залучити ніжинських науковців.

Міський голова позитивно відмітив реалізацію цього проєкту в Ніжині. Подякував учням, колективу ліцею за важливий винахід, адже глибини річки Остер потребують детального дослідження. «Наша річка вже багато років потребує очищення, сподіваюся, що цей винахід допоможе покращити водне середовище та очистити русло Остра», - підкреслив очільник міста .

Присутні змогли побачити, як працює підводний дрон, як він знімає під водою, Пристрій захищений від проникнення води. За допомогою ноутбука можна спостерігати за місцем його розташування, швидкістю та отримувати якісну картинку.

Більше фото - тут.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: