Завантаження ...
banner
banner

У Чернігові презентували фільм «Лютий» (Відео)

У Чернігові презентували фільм «Лютий» (Відео) фото

Вистояв та змінив хід війни – це історія міста Чернігова та його жителів. В Чернігові презентували фільм — хроніку про початок повномасштабного вторгнення росії. Фільм створив чернігівський режисер Микола Бичук, який з 24 лютого вирішив активно допомагати землякам та сповна відчув життя в оточеному місті, яке постійно бомбардували. Почуте та побачене втілилось у пронизливу картину, яка розповідає про мужність, самовіддачу, самоорганізацію та життєві цінності чернігівців у протистоянні з агресором.

«Це фільм не про якісь конкретні події, не про конкретні якісь дати — це фільм про людей, які залишились у Чернігові і які робили свою справу. Кожен займався певними своїми завданнями. Це фільм саме про них, не зовсім про війну. Це про те, щоб відчути емоції, щоб люди могли пережити той невеликий відрізок часу. Бо багато хто поїхав тоді з України і вони не розуміють як тут було, що тут було. Знають, але не розуміють», — режисер фільму «Лютий» Микола Бичук.

Також головним завданням фільму було показати всі події іноземній аудиторії, аби мешканці інших країн змогли дізнатися всю правду. Більшу частину стрічки було знято саме у період оточення, а під час запису героїв нерідко відбувалися обстріли.

 
 

«У Парижі ми коли показували цей фільм, то там для них взагалі війни немає. Вони не розуміють до кінця, що тут відбувається. А за рахунок історії людей, які розказують про свою діяльність, про те, що вони переживали за цей період, то можна заглибитися в цю тему і детальніше її відчути», — режисер фільму «Лютий» Микола Бичук.

За словами режисера, бюджет фільму нульовий. Адже всю роботу команда виконала на ентузіазмі та заради ідеї.

«Самі все робили, як такої професійної команди не було, професійного обладнання також, не було бюджету. Ми все робили самі, своїми силами. І мені здається, що в цьому є така певна цінність», — режисер фільму «Лютий» Микола Бичук.

Монтаж фільму виконав відомий чернігівський танцюрист Ростислав Корнієць.

«У мене багато знайомих, багато іноземних танцівників, які часто питають: «Як допомогти? А що у вас відбувається?». І це один із варіантів, як я міг їм показати, за допомогою ідеї Миколая, що насправді у нас відбувалося. Коли я показував уривки, чи коли у нас вийшов тизер, вони просто були в шоці. Бо вони думали, що це не стосується цивільних, а виявилося, що це справжня війна, що треба Україні допомагати», — виконав монтаж фільму «Лютий»Ростислав Корнієць.

Вже найближчим часом фільм планують розмістити в загальному доступі, аби його змогли побачити якомога більше людей.

Журналіст: Марина Кирієнко

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: