Завантаження ...

Скасувано рішення про підвищення тарифів на воду: подробиці

Скасувано рішення про підвищення тарифів на воду: подробиці фото

Нацкомісія з регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг скасувала рішення про підвищення тарифів на централізоване водопостачання та водовідведення.

Про це йдеться на сайті нацкомісії.

Згідно з цим рішенням тарифи на послуги 34 водоканалів з 1 липня 2023 року мали зрости в середньому на 32%.

Регулятор розпочинає консультації з Кабміном та всіма зацікавленими сторонами задля напрацювання "справедливого соціального рішення", яке зможе забезпечити додаткові фінансові ресурси з держбюджету або інші компенсаторні механізми для покриття витрат водоканалів.

Що відомо про підвищення тарифів на воду

9 червня 2023 року НКРЕКП ухвалила рішення щодо коригування тарифів на водопостачання та водовідведення для 34 водоканалів на 2023 рік.

"У середньому рівень підвищення тарифів становитиме 32% і залежатиме від регіону. Найвищий рівень тарифів у тих водоканалів, які мають невисокі обсяги реалізації послуг, високу частку реагентів у тарифах, велику протяжність мереж, а також використовують покупну воду та/або очищають стічні води в інших ліцензіатів", — зазначили в комісії.

Прем’єр-міністр Денис Шмигаль розкритикував рішення про підвищення тарифів на централізоване водопостачання та водовідведення і доручив уряду провести консультації з НКРЕКП.

Джерело: Суспільне Чернігів

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: