Завантаження ...
banner
banner

Ягідний сезон у Ніжині: ціни та різноманіття ягід на ринку

Ягідний сезон у Ніжині: ціни та різноманіття ягід на ринку фото

Нині центральний ринок Ніжина насичений різноманітними ягодами. На рядах ви можете знайти усе, що потрібно: від червоної смородини і шовковиці до ожини із суницею. Які ягоди у наявності та скільки коштують - читайте у матеріалі.

Журналісти MYNIZHYN з’ясували, які ягоди можна придбати на ніжинському ринку та скільки вони коштують. Попри ситуацію в країні, ягідне різноманіття цього сезону дійсно вражає. 


Тетяна Борисівна привозить ягоди з Дуболугівки. Ціни досить демократичні: стаканчик малини – 25 гривень, чорної смородини – 30 гривень, бобів – 30 гривень, аґрусу – 15 гривень, червоної смородини – 10 гривень (або 20 гривень за кілограм).

За словами пані Тетяни, здебільшого покупцями є молодь, бо, на її думку, пенсіонери не мають економічної спроможності робити закупки на зиму. Вона зазначила, що нині ринок гірший, бо сильно змінилось економічне становище – у людей поменшало грошей, а також багато хто виїхав.

Попри це пані Тетяна задоволена врожаєм і наголосила, що вродило у цьому році дуже гарно.


Щойно потрапивши на ринок, здалеку помітно велику шовковицю. Її продавчиня, пані Марія, привітно зустріла та з радістю розповіла про свої ягоди.

Щодо цін – вони демократичні: за стаканчик неперевершеної шовковиці – 20 гривень, аґрус – 10-15 гривень, червона смородина – 10 гривень (20 гривень за кілограм).

Ягоди у пані Марії ніжинські. Кожен сезон вона старанно збирає врожай та надає можливість придбати вітаміни з власного саду ніжинцям. Одразу помітно, що ягоди найкращих сортів. Пані Марія бідкається, що цього сезону не вродила малина – завадили шкідники. Також зазначила, що покупців цьогоріч мало. Каже, мабуть, повиїжджали.


Також ми дослідили, які екзотичні ягоди трапляються на поличках ніжинського ринку.

Однією з таких є суниця. Ми змогли знайти її лише у двох продавчинь. Вартість 70-100 гривень за кілограм.


Однією з небагатьох ягід, які здатні прикувати ваш погляд, є ожина. Вона надзвичайно корисна та має великі габарити. Її більше, ніж суниці, але небагато. Ціни на неї варіюються від 80 до 120 гривень за кілограм.


На фруктових полицях магазинів також удосталь різних ягід, але ціни на них «кусаються»:

  • Нектарин – від 90 до 120 гривень за кілограм;
  • Персик звичайний – від 65 до 120 гривень за кілограм;
  • Персик інжирний – від 90 до 140 гривень за кілограм;
  • Черешня – від 70 до 160 гривень за кілограм;
  • Кавун – від 30 до 45 гривень за кілограм;
  • Лохина – від 100 до 180 гривень за кілограм;
  • Полуниця – від 120 гривень за кілограм.


Незважаючи на ціни, пам’ятайте, що вітамінний баланс організму треба тримати на належному рівні, щоб запобігти більшості хвороб.

Хотілося б від себе порекомендувати: надавайте перевагу ягодам продавчинь з місцевого ринку, оскільки вони, як мінімум, дешевші і корисніші за ті, які ви можете придбати у супермаркеті!

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: