Завантаження ...
banner
banner

Ринок, овочі та ціни: що по чому на ніжинських ринках влітку 2023

Ринок, овочі та ціни: що по чому на ніжинських ринках влітку 2023 фото

За вікном літо у розпалі, і ринки багаті не тільки на різні смаколики у вигляді ягід та фруктів, а й на сезонні овочі. На ніжинських ринках зараз продають місцеву домашню огородину, а також привезену з більш теплих куточків України.

Раніше ми писали: Ягідний сезон у Ніжині: ціни та різноманіття ягід на ринку

Зараз ми говоримо про такі популярні сезонні овочі як огірки та помідори, а також кабачки, зелень, капусту та свіжий перець.

MYNIZHYN.com підготував огляд цін на ринку на вищезазначені дари літа.

Отже, ціни такі:

Огірки – 12, 15, 20 грн. за кілограм.

Продавці говорять, що ціна на огірки залежить від величини самого овоча: великі більші дешевші, а маленькі трохи дорожчі.

Продавець Григорій, який торгує у кіоску з овочами каже, що огірки швидко розбирають, і до вечора вже лотки пусті. Помідори також гарно купують, але менше.

Огірки на базарі продають домашні. В основному з ніжинських огородів або ж привезені з Ніжинського району.

Помідори – 50,55, 60,65,70 грн /кг.

Помідори є як місцеві, так і привозні. Везуть їх із Запоріжжя, Одеси, Черкас. Також є звісно славна «Калинівка» (тепличний комплекс неподалік м. Бровари). Продавці запевняють, що цей сорт завжди в ціні і якісно зберігається.

Продавчиня Вікторія пропонує покупцям рожеві помідори із Черкас і каже, що вони дуже соковиті та смачні.

Капуста – 20 грн/кг

Кабачки – 10-20 грн/кг

Перець – 50 грн/кг.

Зелень (укроп та петрушка) – за пучок зелені продавчині просять 10-15 грн. Причому зеленого укропу та петрушки не так вже й багато на ринку, більше продають так звані букетики для концервації з листя хрону, зонтиків укропу та листя вишні.

Також на ніжинських ринках вже з’являється і такий смаколик літа, як молода кукурудза! Продають її по 20 грн за штуку. Хоча ціна наче трохи й кусається, але кукурудза дуже соковита, солодка і смачна! І це – правда: ми перевірили!

І, насамкінець, до вашої уваги декілька рецептів консервування огірків від ніжинських господинь:

Карпенко Ліна: 

У 3-х літрову банку накладаємо кріп, хрін, листя вишні і смородини, перець чорний горошком, кілька духмяного, лист лавровий, огірки. Потім заливаємо окропом хвилин на 6. Зливаємо воду у каструльку і додаємо: 100 грам солі, 100 грам цукру і, як закипить, повільно додаємо 100 грам оцту 9% . Цим маринадом заливаємо наші огірочки, закатуємо металевою кришкою, перевертаємо і укриваємо теплою ковдрою. Коли банки повністю схолонуть, відносимо у підвал, але можна зберігати і у квартирі. 

Юлія Максютенко: 

3 кг огірків (або кабачків) 

1 склянка олії 

1 склянка цукру

1 склянка оцту

2 ст.л. солі

1 ст. л. чорного молотого перцю

1 ст. л. часнику

Зелень (кріп, петрушка). Настояти 3 години. Додати огірки і маринад в банки і стерилізувати 10-15 хв. Закатати. Огірки дуже смачні! Приємного апетиту! 

Вікторія Брень: 

На дно банки складаємо лист вишні,смородини та хріну. Декілька суцвіть кропу. Часнику- 5 зубчиків, перець горошок 5 шт. На 3-х літрову банку закладену огірками, 2 рази заливаємо окропом, на
третій раз зливаємо воду в каструлю і додаємо: 

1 чарку без гірки солі; 

1 чарку без гірки цукру;

1 чарку оцту.

Доводите до кипіння, заливаєте в банку і закриваєте під металеву кришку. Перевертаєте банку і вкутуєте, щоб до повного остигання банка стояла в теплі.

Потім опускаєте в погріб.

Смачного! 

 

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: