Завантаження ...
banner
banner

Вулиця у Ніжині на честь Героя України Данила Мурашка: міський голова підримав ініціативу побратимів та матері Героя

Вулиця у Ніжині на честь Героя України Данила Мурашка: міський голова підримав ініціативу побратимів та матері Героя фото

У Ніжині з великою повагою ставляться до кожного захисника, який боронить рідну землю від російської навали. Окрема пошана - полеглим воїнам: на їхню честь у місті перейменовують вулиці, незабаром з'явиться Алея Героїв.

З проханням назвати одну з вулиць Ніжина іменем її сина Данила Мурашка звернулася до міського голови Олександра Кодоли мати Людмила Вікторівна. Їхню сумісну з бойовими побратимами пропозицію пані Людмила озвучила на прийомі в очільника міста, який відбувся сьогодні, 9 серпня.

Льотчик Данило Геннадійович Мурашко героїчно загинув під час виконання бойового завдання на Донеччині 27 січня 2023 року. Він - повний кавалер ордену Богдана Хмельницького. Нещодавно Данилові Мурашку присвоєно звання Героя України.

Сьогодні Ніжин має трьох Героїв України: двоє отримали це звання посмертно. Це Олександр Мацієвський і Данило Мурашко. Ще понад 105 родин втратили на війні близьких людей.

"Ми маємо бути вдячні кожному, хто поклав у цій нелегкій боротьбі найцінніше - своє життя. Низький уклін батькам захисників!" - зазначив очільник міста.

Олександр Михайлович підтримав пропозицію Людмили Вікторівни, зазначивши, що це навіть не обговорюється. До слова, вулиця Героя України Олександра Мацієвського у Ніжині вже є.

Єдине - на перейменування потрібно трішки часу, аби пройти певні процедури.

Автор: журналіст Nizhyn Post Вероніка Грицова

Фото автора, фото Данила Мурашка - з Інтернету

Джерело: Nizhyn Post

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: