Завантаження ...
banner

За "розкішні" автомобілі до місцевих бюджетів Чернігівської області надійшло 4 млн. грн.

В рамках проведення податкової реформи в Україні, у складі податку на майно, з початку року запроваджено новий вид податку – транспортний. Платниками цього податку є фізичні та юридичні особи

Транспортний податок, податок на дорогі автомобілі


В рамках проведення податкової реформи в Україні, у складі податку на майно, з початку року запроваджено новий вид податку – транспортний. 

Платниками цього податку є фізичні та юридичні особи, в тому числі нерезиденти, які мають зареєстровані в Україні власні легкові автомобілі, які використовувалися до 5 років і мають об’єм циліндрів двигуна понад 3000 куб. см. Ставка податку становить 25000 гривень на рік за кожен легковий автомобіль, що є об’єктом оподаткування. 
 
На даний час по області у власності юридичних осіб налічується 36 автомобілів, які підлягають оподаткуванню, у фізичних – 160. Найбільше таких автомобілів обліковується у м. Чернігові, Прилуцькому, Ніжинському та Бахмацькому районах. 
 
За 9 місяців платники транспортного податку поповнили місцеві бюджети області на 4 млн. грн., з них 3,2 млн.грн. сплатили фізичні особи.   

Ніжинська ОДПІ
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: