Завантаження ...
banner
banner

У Сосниці є цікавий ведмідь: що про це відомо

У Сосниці є цікавий ведмідь: що про це відомо фото

Історики говорять, що назва селища Сосниця походить від соснового лісу, який оточує місцевість. Або що топонім Сосниця в давнину означав на Поліссі «дерево з бортю», тобто з вуликом, видовбаним із колоди, який навішувався на сосну. 

Обидві версії пов’язуються з сосновими деревами, що знайшло відображення в місцевому гербі.

Сосниця не має затвердженого герба, але старовинний герб все одно є. На ньому зображений ведмідь, який лізе на сосну до борті з медом.

Із 2017 року в селищі такого ведмедика можна побачити на власні очі. Адже скульптура, яка, до речі, викликала шквал різних емоцій, встановлена у селищі на перехресті вулиць Чернігівської і Корнєва. 

«Від самого початку було задумано, що наш ведмідь – хлопчик. Місцеві краєзнавці і інші люди казали, що це ганьба і не треба було так скульптуру спотворювати. Адже у ведмедів насправді так не буває. У ведмедя статевих ознак не побачиш. Все дуже сильно закрите шерстю», — розповів сосничанин Андрій Ткач.

Але трапилося так, що скульптура в тому вигляді, як є, набула популярності серед туристів. Саме через особливість, яку дехто критикував.

«Якщо хочете, щоб вдало складалися перспективи всімейному житті, з наповненням родини, треба торкнутися яєць ведмедя, і незворотні процеси на краще запустяться», — запевнив Андрій Ткач.

Скульптуру із звичайного заліза виготовив місцевий коваль Віталій Онищенко. Через деякий час поруч із нею з’явилися додаткові фотозони, наприклад, сідельце, на яке сідають туристи та фотографуються.

Ірина Осташко

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: